Transferdagboek 21/05: Sánchez, Lukaku en Milik

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 21/05: Sánchez, Lukaku en Milik

Nog één klus heeft Pep Guardiola voor hij Bayern München gaat verruilen voor Manchester City. Maar terwijl hij zich volledig richt op de Duitse bekerfinale, duiken zijn vermeende topprioriteiten voor de transferzomer op in The Sun. De Spanjaard heeft namelijk Alexis Sánchez (Arsenal), John Stones (Everton) en Danny Rose (Tottenham Hotspur) bovenaan zijn verlanglijstje gezet.

Stones is mogelijk niet de enige die Everton deze zomer gaat verlaten, waarbij overigens ook Chelsea wordt genoemd als bestemming. The Toffees hebben schijnbaar een eerste bod van Lazio op Ramiro Funes Mori van bijna dertig miljoen euro afgedaan als niet genoeg.

Bovendien wordt nadrukkelijk getrokken aan Romelu Lukaku. De Belgische spits heeft al in zijn hoofd waar hij komend seizoen speelt. 'Maar dat hou ik voor mezelf', zegt Lukaku in Het Laatste Nieuws. 'Er zijn tal van clubs geïnteresseerd en er zijn een paar clubs zelfs al vijf jaar concreet. In mijn hoofd heb ik al een beslissing genomen, we zullen wel zien. Of ik opnieuw naar Chelsea trek? We zien wel. Het klopt wel dat de Engelse competitie mij op het lijf geschreven is, maar er zijn nog veel mooie clubs.'

Everton heeft inmiddels al een schaduwlijstje opgesteld van spitsen die in aanmerking komen voor de erfenis van Lukaku. The Liverpool Echo denkt te weten wie op die shortlist staan. Naast Alberth Elis, de twintigjarige Hondurees die in eigen land speelt voor Olimpia, staan er twee bekende namen op.

Want Everton heeft schijnbaar gekeken naar Nederland, en daarbij zijn, hoe opvallend, Arek Milik en Vincent Janssen opgevallen. Gelukkig worden deze twee Eredivisie-spitsen nauwelijks genoemd in deze transferperiode.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.