Transferdagboek 22/05: Lucescu, Van Gaal en Koulibaly

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 22/05: Lucescu, Van Gaal en Koulibaly

Zaterdag kwam er na twaalf jaar een einde aan de samenwerking tussen Mircea Lucescu en Shakhtar Donetsk. Het lijkt er echter sterk op dat de Roemeen zijn oude schoenen niet heeft weggegooid voor hij nieuwe had. Zijn naam circuleerde al als de nieuwe man van Galatasaray, Fenerbahçe en AS Monaco. Maar met Zenit Sint-Petersburg is inmiddels al gesproken, weet het Russische Sport-Express te melden.

Over trainers gesproken, de toekomst van Louis van Gaal was zaterdag een welkom onderwerp van gesprek. De Nederlander zelf deed daarbij zondagochtend een duit in het zakje door tegenover Sky News bij het verlaten van het spelershotel te opperen: 'It's over.'

Deze woorden leken een bevestiging voor de aangekondigde wisseling van de wacht bij Manchester United. Want zaterdag meldde onder andere de BBC dat José Mourinho komende week zou worden aangesteld als opvolger van Van Gaal.  

Manchester United zorgde zondag voor opheldering, en dan niet over de aanstaande trainerswissel. De woorden van Van Gaal werden geduid. De Nederlander had namelijk niet gesproken over zijn afscheid, maar had gerefereerd aan het seizoen.

Wie de manager ook is, Grzegorz Krychowiak wordt door The Sun gezien als een beoogde versterking voor United. Inmiddels is er al een bod in de maak om de Poolse middenvelder van Sevilla naar Old Trafford te halen. Het prijskaartje: ruim twintig miljoen euro.

Bij Chelsea is al langer bekend dat een Nederlander (Guus Hididnk) plaatsmaakt. Antonio Conte gaat na het EK aan de slag op Stamford Bridge en verwacht vers bloed aan te treffen. De Serie A is blijkbaar een aantrekkelijke bron, want verdediger Kalidou Koulibaly (Napoli) en doelman Samir Handanovic (Internazionale) staan volgens La Gazzetta dello Sport nadrukkelijk in de belangstelling van The Blues.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.