Nederlander zorgt voor tegenvaller Ipswich Town in jacht op promotie

Reacties

De kans is groot dat Ipswich Town na een afwezigheid van 21 seizoenen terugkeert in de Premier League. Al had de ploeg van manager Kieran McKenna zaterdagavond op bezoek bij Hull City een nog veel grotere stap kunnen zetten, maar een Nederlander zorgde voor een tegenvaller.

Nederlander zorgt voor tegenvaller Ipswich Town in jacht op promotie
© Pro Shots
Hull City
Hull City
3 - 3
Ipswich Town
Ipswich Town

Dat de club meestrijdt om promotie is een klein wonder te noemen, aangezien Ipswich Town vorig seizoen nog uitkwam in de League One. Als nummer twee achter Plymouth Argyle verlieten The Tractor Boys het derde niveau. In het Championship draaide de club ook vanaf het begin van het seizoen mee om de bovenste plekken. Nadat concurrent Leeds United vrijdagavond met 4-0 verloor bij Queens Park Rangers kon Ipswich Town een enorme stap zetten naar de Premier League.

Maar in het MKM Stadium gaf Ipswich Town tot twee keer toe een voorsprong weg. Eerst was het George Hirst die in de negentiende minuut voor 0-1 zorgde, maar Ozan Tufan trok de stand na veertig minuten gelijk. Nog voor rust konden de meegereisde bezoekers opnieuw juichen toen Omari Hutchinson in de extra speeltijd van de eerste helft de 1-2 maakte. Hull City toonde opnieuw veerkracht, want invaller Liam Delap poetste in de 56ste minuut de achterstand weg.

De van Chelsea gehuurde Hutchinson zette de bezoekers elf minuten later voor de derde keer op voorsprong en dit keer leek Hull City geen antwoord te hebben. Kort voor tijd bepaalde Noah Ohio echter de eindstand op 3-3. De in Almere geboren spits wordt sinds januari gehuurd van Standard Luik en zijn derde treffer in het Championship zorgt voor een kleine kater bij Ipswich Town, dat de promotiekansen nog wel in eigen hand heeft.

Door het gelijkspel heeft Ipswich Town namelijk 90 punten uit 44 duels, evenveel als Leeds United dat een wedstrijd meer speelde. Dinsdag wacht een bezoek aan Coventry City en dan kan McKenna's ploeg opnieuw een stap zetten naar een terugkeer op het hoogste niveau.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
4
Southampton
46
26
9
11
87-63
+24
87
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ipswich Town
Meer over Ipswich Town
Meer Hull City
Meer over Hull City
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.