Ultieme comeback op Villa Park blijft uit voor veerkrachtig Chelsea

Reacties

Chelsea heeft zaterdagavond in het uitduel met Aston Villa veerkracht getoond. De ploeg van Unai Emery had in de slotfase de hulp van de VAR nodig om een nederlaag te voorkomen en houdt zodoende de vierde plek, goed voor Champions League-voetbal, in handen.

Ultieme comeback op Villa Park blijft uit voor veerkrachtig Chelsea
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 2
Chelsea
Chelsea

Aston Villa staat al maanden op de plek waar veel Chelsea-fans hun club ook graag zouden zien staan. Daar presteert de ploeg van manager Mauricio Pochettino echter te wisselvallig voor. Tot vorige week zaterdag was Chelsea acht duels op rij ongeslagen in alle competities, maar daarna volgde een nederlaag tegen Manchester City in de halve finale van de FA Cup (1-0) en een afgang tegen Arsenal in de Premier League (5-0).

Zaterdagavond ging het op Villa Park ook al vroeg mis voor Chelsea, toen verdediger Marc Cucurella een onzuiver schot van John McGinn onfortuinlijk tot eigen doelpunt promoveerde. Via Nicolas Jackson leken de Londenaren het antwoord snel paraat te hebben, maar het knappe doelpunt van de tegen Manchester City nog zo onfortuinlijke aanvaller werd afgekeurd wegens millimeters buitenspel.

De afgekeurde goal van Jackson kreeg geen navolging. Chelsea maakte voor rust geen beste indruk op Villa Park en kreeg vlak voor rust de tweede goal om de oren. Morgan Rogers deed alsof hij de bal in de verre hoek wilde schieten, maar mikte die met een schot tussen de benen van Trevoh Chalob door in de korte hoek. De winteraanwinst imiteerde Chelsea-aanvaller Cole Palmer bij het vieren van zijn goal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Villa leek op weg naar de derde zege op rij, maar dat was buiten de veerkracht van Chelsea gerekend. Na een fout in de opbouw van Pau Torres zorgde Noni Madueke met een schot in de verre hoek voor de aansluitingstreffer. Die goal gaf The Blues weer hoop en deed het wedstrijdbeeld volledig kantelen. Tien minuten voor tijd tekende Conor Gallagher met een fraaie knal voor de verdiende gelijkmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inclusief extra tijd waren er toen nog zeventien minuten te spelen. Chelsea ging daarin op zoek naar de winnende treffer. Die leek er ook te komen toen invaller Axel Disasi bij een corner via de onderkant van de lat raak kopte, maar de VAR zag tot ongeloof van Pochettino dat Benoît Badiashile een overtreding had gemaakt in aanloop naar die treffer en keurde de goal af. Daardoor bleef een comeback van Chelsea uit.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
9
West Ham United
36
13
10
13
56-70
-14
49
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.