Kane aast op record Lewandowski: 'Maar ik moet wel opschieten'

Kampioen kan hij niet meer worden met Bayern München, maar Harry Kane heeft nog wel een belangrijk doel voor het restant van het seizoen. De Engelse spits hoopt een record van Robert Lewandowski uit de boeken te schieten.

Bayern München
2 - 1
Eintracht Frankfurt

Lewandowski scoorde in het seizoen 2020/21 namens Bayern liefst 41 keer in de Bundesliga. Geen speler maakte in één seizoen zo veel doelpunten in de Duitse competitie. Kane staat na 31 speelrondes op 35 goals en heeft er dus nog zes nodig om Lewandowski te onttronen. 'Het is mogelijk, maar ik moet wel opschieten', zei Kane zaterdag tegen de Duitse pers.

De spits scoorde twee keer tegen Eintracht Frankfurt. 'Maar volgende week zal ik er nog een paar moeten maken. Ik ben er dicht bij, dat record ligt binnen handbereik. Alles hangt af van de laatste wedstrijden. Het was fijn om vandaag twee keer te scoren en daarmee het team te helpen.'

Kane keek terug op een lastig duel met Eintracht. 'We hebben het goed gedaan, zeker in de eerste helft. We hadden wat pech dat het 1-1 stond bij rust. Verder was het een pittige wedstrijd, maar we hebben gewonnen en houden het momentum vast. Hopelijk kunnen we dit meenemen naar dinsdag.'

Dan speelt Bayern in de halve finale van de Champions League thuis tegen Real Madrid. 'Onze focus ligt nu op die wedstrijd. Het zal lastig worden. Wij moeten ons niveau van de wedstrijden tegen Arsenal evenaren of zelfs overtreffen. Ik kijk er wel naar uit. Real heeft een fantastisch team en een geweldige historie in het toernooi.'