König Kane al op dertig goals: is het record van Lewandowski haalbaar?

Reacties

Harry Kane dreigt opnieuw geen kampioen te worden, maar kan toch moeilijk ontevreden zijn over zijn eerste seizoen bij Bayern München. Na zijn hattrick van zaterdag staat de spits al op dertig goals in de Bundesliga. Het doelpuntenrecord van Robert Lewandowski lonkt.

König Kane al op dertig goals: is het record van Lewandowski haalbaar?
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
8 - 1
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Kane maakte afgelopen zomer de overstap van Tottenham Hotspur naar Bayern en schiet met scherp in Duitsland. Na 25 competitiewedstrijden heeft hij al dertig keer gescoord. Kane is de tweede speler met dertig doelpunten in zijn eerste Bundesliga-seizoen, na Uwe Seeler. Zijn teller stopte in 1963/64 op dertig goals.

De kans is groot dat Kane het record van Seeler nog wel zal gaan verbreken. Bayern speelt dit seizoen immers nog negen competitiewedstrijden. Een uitdaging voor Kane is om direct het record van meeste doelpunten in één Bundesliga-seizoen te evenaren of zelfs te verbreken. Dat record is nu nog in handen van Lewandowski, die in het seizoen 2020/21 41 goals maakte.

In dit seizoen is er in de tien grootste Europese competities in ieder geval geen speler die Kane ook maar enigszins kan bijhouden. Hij is in de toptien van Europa de eerste speler die de grens van dertig competitiegoals heeft bereikt. Lautaro Martínez van Internazionale is zijn belangrijkste achtervolger; hij staat momenteel op 23 competitietreffers. Luuk de Jong van PSV staat op 22.

Voor Kane betekende zijn hattrick tegen Mainz alweer zijn vierde hattrick van dit Bundesliga-seizoen. Eerder was het al raak tegen VfL Bochum, Darmstadt 98 en Borussia Dortmund. Er was nooit eerder een speler die in zijn eerste Bundesliga-seizoen vier hattricks maakte.

En ook dit record brak Kane zaterdag nog:

Poll (gesloten) Denk je dat Harry Kane het record van Robert Lewandowski gaat verbreken?
  • 62% Ja (703 stemmen)
  • 38% Nee (425 stemmen)

Bekijk hier de samenvatting

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.