Duitsland

Bayern München - FSV Mainz 05

Bayern München ging zaterdag stevig tekeer in de thuiswedstrijd in de Bundesliga tegen Mainz. De uitploeg droop af met een 8-1 nederlaag. De score werd in de 13de minuut geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Harry Kane, op aangeven van Jamal Musiala. Leon Goretzka bracht in de 19de minuut Bayern München op 2-0. Nadiem Amiri verkleinde de marge naar 2-1 na meer dan een half uur, op aangeven van Brajan Gruda. De thuisploeg voerde de voorsprong op naar 3-1 net voor het fluitsignaal toen Kane nogmaals scoorde, met een assist van Goretzka. Direct na de rust vergrootte Thomas Müller de voorsprong van Bayern München. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Musiala en vergrootte de voorsprong na een assist van Kane. Serge Gnabry vergrootte in de 66ste minuut de marge voor Bayern München. Vier minuten later bouwde Bayern München de voorsprong uit naar 7-1. Kane passeerde nog een keer de doelman en maakte hiermee zijn hattrick af. Maar Bayern München had nog tijd voor een extra doelpunt. Goretzka vond het net opnieuw in de 92ste minuut, op aangeven van Joshua Kimmich. In de laatste vijf wedstrijden heeft Bayern München twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Mainz één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. . Matthijs de Ligt (Bayern München) en Sepp van den Berg (Mainz) speelde de hele wedstrijd. Bayern München staat na deze wedstrijd met 57 punten op de tweede plek, terwijl Mainz de nummer 17 is met 16 punten. Bayern München speelt op 16 maart om 15.30 uur een uitwedstrijd tegen Darmstadt in het Merck-Stadion am Böllenfalltor. Mainz treft dan in eigen huis Bochum in het MEWA ARENA.