Pijnlijke middag voor Van den Berg: Bayern haalt hard uit tegen Mainz

Bayern München heeft zaterdag een monsterzege geboekt op FSV Mainz 05. Onder aanvoering van Harry Kane liet Der Rekordmeister geen spaan heel van de bezoekers (8-1). RB Leipzig had geen moeite met Darmstadt.

Bayern München
8 - 1
FSV Mainz 05

Titelprolongatie wordt een moeilijk verhaal voor Bayern, maar dat weerhoudt Kane er niet van om te blijven scoren. De Engelse spits is bezig aan een indrukwekkend debuutseizoen in de Bundesliga en etaleerde ook in het thuisduel met Mainz zijn kwaliteiten. Sepp van den Berg kon niet verhinderden dat Kane binnen het kwartier het openingsdoelpunt op zijn naam bracht (1-0).

Leon Goretzka verdubbelde vervolgens de score. Nadiem Amiri bracht na een half uur de spanning terug, maar dan is er altijd nog Kane. De dertigjarige aanvaller sloeg diep in de extra tijd van de eerste helft toe en greep daarmee een record. Niet eerder maakte een speler in zijn debuutseizoen in de Bundesliga in minimaal acht wedstrijden twee of meer doelpunten.

Bekijk hier het tweede doelpunt van Kane

Vlak na rust haalde Thomas Müller het laatste beetje spanning uit de wedstrijd door op aangeven van Jamal Musiala voor de 4-1 te zorgen. Bayern pakte door, want ook Jamal Musiala, Serge Gnabry en opnieuw Kane en Goretzka scoorden nog. Met zijn dertigste competitiedoelpunt evenaarde Kane het record van meeste goals in een debuutseizoen in de Bundesliga.

Door de afgetekende zege houdt Bayern, waar Matthijs de Ligt in de basis stond, Bayer Leverkusen nog enigszins in zicht. De koploper beschikt over een voorsprong van zeven punten en komt zondag nog in actie. Dan wacht een thuisduel met VfL Wolfsburg.

Bekijk hier de samenvatting

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
Darmstadt 98

RB Leipzig heeft de uitschakeling in de Champions League weggespoeld met een overwinning op Darmstadt. Met Xavi Simons in de basis hadden Die Roten Bullen weinig moeite met de promovendus, die zichzelf in de derde minuut in de voet schoot. Een eigen doelpunt van Thomas Isherwood betekende een vroege achterstand. Vijf minuten na rust gooide Cristoph Baumgartner het duel inhet slot.

Borussia Mönchengladbach
3 - 3
1. FC Köln
1. FC Köln

In de strijd om handhaving heeft FC Köln een puntje gepakt op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Het doelpuntrijke duel in het Borussia-Park eindigde in 3-3. Köln gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen, maar mocht Damion Downs danken dat het uiteindelijk nog een resultaat haalde. De invaller zorgde tien minuten voor tijd voor het laatste doelpunt van de middag.