Duitsland

Bayer Leverkusen - FSV Mainz 05

Leverkusen is op dit moment moeilijk te stoppen en dat heeft Mainz zaterdag ook ondervonden in het BayArena. De wedstrijd eindigde in 2-1, waarmee Leverkusen zijn vierde overwinning achter elkaar heeft behaald in de Bundesliga. Mainz moest met tien spelers verder na één rode kaart. Granit Xhaka opende na slechts drie minuten de score voor de thuisploeg. Mainz maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Dominik Kohr scoorde, op aangeven van Silvan Widmer, in de 7de minuut. Het duurde een tijdje voor een van beide teams weer scoorde. Robert Andrich bracht Leverkusen in de 68ste minuut op voorsprong. Mainz moest verder met 10 man nadat Jessic Ngankam in de 80ste minuut rood kreeg. In de laatste vijf wedstrijden heeft Leverkusen vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Mainz één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de achtste overwinning met één doelpunt verschil van Leverkusen dit seizoen. De nederlaag was ook voor Mainz de zesde nederlaag met één doelpunt verschil. Jeremie Frimpong bij Leverkusen in de 83ste minuut gewisseld. Sepp van den Berg (Mainz) speelde de hele wedstrijd. Leverkusen staat na deze wedstrijd eerste met 61 punten, terwijl Mainz op de zeventiende plek staat met 15 punten. De volgende speeldag speelt Leverkusen op zondag 3 maart om 15.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Köln. Mainz ontvangt zaterdag 2 maart om 15.30 uur Borussia Mönchengladbach.