Duitsland

Bayer Leverkusen - Bayern München

Koploper Leverkusen heeft een fraaie overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen het als tweede geplaatste Bayern München in de Bundesliga op zaterdag. De wedstrijd eindigde in 3-0 en het was een hele belangrijke zege in de strijd om de top. Leverkusen kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Josip Stanisic scoorde na 18 minuten, op aangeven van Robert Andrich. Direct na de rust vergrootte Álex Grimaldo de voorsprong van Leverkusen. Jeremie Frimpong diepte de voorsprong uit in de in de 95ste minuut minuut. Het resultaat betekent dat Leverkusen haar schone lei heeft behouden in drie opeenvolgende wedstrijden. Het resultaat betekent dat Leverkusen ongeslagen blijft dit seizoen na punten te hebben behaald in 21e wedstrijden achter elkaar. Leverkusen heeft in de laatste vijf wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Bayern München drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Jeremie Frimpong werd in de 65e minuut in het veld gebracht en scoorde één doelpunt voor Leverkusen. Leverkusen staat na deze wedstrijd eerste met 55 punten, terwijl Bayern München de nummer 2 is met 50 punten. In de volgende wedstrijd gaat Leverkusen op zaterdag 17 februari om 15.30 uur op bezoek bij Heidenheim. Bayern München neemt het zondag 18 februari om 17.30 uur uit op tegen Bochum.