Duitsland

RB Leipzig - Bayer Leverkusen

Leverkusen blijft winnen in de Bundesliga. Ook de uitwedstrijd zaterdag tegen RB Leipzig in het Red Bull Arena werd gewonnen met 3-2. Dat betekent dat Leverkusen nu vier overwinningen op rij geboekt heeft. De score werd na 7 minuten geopend door RB Leipzig na een doelpunt van Xavi Simons, op aangeven van Xaver Schlager. Direct na de rust bracht Nathan Tella Leverkusen langszij. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Loïs Openda RB Leipzig op voorsprong na een assist van Dani Olmo. Maar RB Leipzig was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Jonathan Tah gelijk namens Leverkusen na een assist van Jonas Hofmann. Het beslissende doelpunt voor Leverkusen werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Piero Hincapié, met een assist van Álex Grimaldo. RB Leipzig heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Leverkusen vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van RB Leipzig dit seizoen. Dit was ook de zesde overwinning van Leverkusen met één doelpunt verschil. Jeremie Frimpong bij Leverkusen in de 31ste minuut gewisseld. In de huidige stand heeft RB Leipzig 33 punten en staat op de vierde plaats, terwijl Leverkusen met 48 punten op de eerste positie staat. De volgende wedstrijd van RB Leipzig is op zaterdag 27 januari om 15.30 uur uit tegen Stuttgart in het MHPArena. Leverkusen speelt op dezelfde dag om 18.30 uur thuis tegen Borussia Mönchengladbach in de BayArena.