Duitsland

Bayer Leverkusen - VfL Bochum

Mede dankzij een hattrick van Patrik Schick heeft Leverkusen de thuiswedstrijd in de Bundesliga tegen Bochum gewonnen met 4-0. Victor Boniface maakte ook een doelpunt voor de winnaars. Op het half uur nam Leverkusen de leiding, toen Schick scoorde. Twee minuten later bouwde Leverkusen de voorsprong uit. Schick passeerde nog een keer de doelman, op aangeven van Jeremie Frimpong. Direct na de rust vergrootte Schick de voorsprong van Leverkusen. Schick voltooide daarmee zijn hattrick. Leverkusen vond het net nog een keer, deze keer via Victor Boniface, op aangeven van Florian Wirtz, in de 69ste minuut. Dit betekent dat Leverkusen dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren heeft. In de laatste vijf wedstrijden heeft Leverkusen drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Bochum twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. . Jeremie Frimpong (Leverkusen) speelde het hele duel. Leverkusen staat na deze wedstrijd eerste met 42 punten, terwijl Bochum de nummer 14 is met 16 punten. In de volgende wedstrijd speelt Leverkusen op zaterdag 13 januari om 15.30 uur bij Augsburg. Bochum ontvangt zondag 14 januari om 15.30 uur Werder Bremen.