Van Kroos tot kebabzaak: vervolg van bekendmaking Duitse EK-selectie

Reacties

Er komen steeds meer namen naar buiten van de EK-selectie van Duitsland. Toni Kroos heeft nu ook een EK-ganger bekendgemaakt: opmerkelijk genoeg een speler die ook op zijn positie bij Die Mannschaft zou kunnen spelen. Over Kroos bestaat nog geen duidelijkheid of hij op Euro 2024 te zien zal zijn.

Van Kroos tot kebabzaak: vervolg van bekendmaking Duitse EK-selectie
© Pro Shots

Toni Kroos en zijn broer Felix Kroos gaven de naam van Bayer Leverkusen-middenvelder Robert Andrich prijs in hun podcast Einfach mal luppen. 'Ik ben heel blij dat ik dit mag meedelen, want Rob is een goede vriend van mij. Ik mag nu officieel zeggen dat hij naar het EK gaat. Ik heb nog met hem bij Union Berlin gespeeld', aldus Felix Kroos.

Zijn oudere broer Toni, die in maart na zo'n drie jaar terugkeerde bij de Duitse nationale ploeg, heeft nog geen witte rook gekregen van de Duitse bond. 'Misschien hebben we nu wel de naam van een speler naar buiten gebracht die mij mijn plek kost in de selectie, haha. Dat zou de cirkel voor mij wel rond maken', zei de middenvelder van Real Madrid, van wie in Duitsland wel wordt aangenomen dat hij het EK zal spelen.

Inmiddels is ook bekend dat Antonio Rüdiger (via een ingelijst wedstrijdshirt in een kebabzaak in Berlijn), Joshua Kimmich (via een Instagram-post van een acteur uit zijn geliefde tv-soap Gute Zeiten Schlechte Zeiten) en Pascal Gross (via een quizvraag van de presentator van de Duitse tv-show Wer wird Millionär) bij de EK-selectie zitten.

Deniz Undav, die door VfB Stuttgart wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, is ook opgeroepen. Hij kreeg de uitverkiezing te horen via een handballer van TVB Stuttgart. Dat geldt eveneens voor David Raum, die zijn naam voorbij zag komen in een samenwerking met Lufthansa op Instagram. De oproep van de RB Leipzig-back lijkt slecht nieuws voor Robin Gosens, die buiten de boot lijkt te vallen.

De complete Duitse EK-selectie wordt donderdag bekendgemaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De onthulde namen van de Duitse EK-gangers:
Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund)
Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
Aleksandar Pavlovic (FC Bayern)
Manuel Neuer (FC Bayern)
Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund)
Chris Führich (VfB Stuttgart)
Robin Koch (Eintracht Frankfurt)
Kai Havertz (FC Arsenal)
Maximilian Mittelstädt (VfB Stuttgart)
Leroy Sané (FC Bayern)
Robert Andrich (Bayer Leverkusen)
Pascal Gross (Brighton & Hove Albion)
Joshua Kimmich (Bayern München)
Antonio Rüdiger (Real Madrid)
Ilkay Gündogan (Barcelona)
Thomas Müller (Bayern München)
Deniz Undav (VfB Stuttgart, gehuurd van Brighton)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.