Iñaki Williams speelde twee jaar met glasscherf in zijn voet

Reacties

Iñaki Williams, aanvaller van Athletic Bilbao, had de laatste maanden last van een litteken. Dat blijkt een bijzondere reden te hebben gehad.

Iñaki Williams speelde twee jaar met glasscherf in zijn voet
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

'Iñaki heeft twee jaar geleden een ongeluk gehad waarbij een glas brak en hij erin stapte', vertelde zijn trainer Ernesto Valverde vrijdag op een persconferentie. 'Daar had hij toen een diepe wond aan overgehouden, aan de onderkant van zijn voet. Maar een paar maanden geleden kreeg hij last van het litteken.'

Williams onderging toch maar eens een MRI, na de gewonnen bekerfinale vorige maand. 'Er zat nog steeds glas in zijn voetzool', vertelde Valverde. 'Ze hebben het glas laten zitten toen het eerder gehecht is. Het is geen kleine scherf: twee centimeter lang. En volgens de dokter naderde het al het bot en... ik weet het niet precies, maar ik geloof ook een pees.'

Een ongelooflijk verhaal, erkende Valverde. 'De waarheid is dat de dokter en ik begonnen te lachen omdat we het niet geloofden. Dit was een maand geleden. Ze moesten het er gewoon uithalen. Ik heb toestemming gekregen om dit verhaal te vertellen, omdat het een verhaal is dat het verdient om verteld te worden', besloot de trainer van Williams lachend.

De glassplinter in zijn voet, waarvan Williams vrijdag ook beelden deelde (zie onder), weerhield hem niet van spelen. Sterker nog: de Bask verlengde de afgelopen jaren het record van opeenvolgende deelnames aan La Liga-wedstrijden. Uiteindelijk stopte de teller na 251 wedstrijden, afgelopen januari. Reden? Knieklachten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Meer I. Williams
Meer over I. Williams
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.