De Graafschap-ADO Den Haag voor even stilgelegd na medisch noodgeval op tribune

Reacties

De wedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag is dinsdagavond voor enige tijd stilgelegd. Door een noodtoestand op de tribune waar medische zorg nodig was, legde arbiter Marc Nagtegaal het duel tijdelijk stil. Na in totaal zo'n twintig minuten ging de bal weer rollen. 

De Graafschap-ADO Den Haag voor even stilgelegd na medisch noodgeval op tribune
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
2 - 3
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Na een klein uur voetballen viel het stadion stil, vanwege een medisch noodgeval op de tribunes van De Graafschap waar de harde kern van de thuisclub zit. De arts van de thuisclub spoedde zich naar het vak om eerste hulp te verlenen, maar keerde enkele minuten later met de AED terug in zijn hand op de bank.

Daarop besloot Nagtegaal om het weer te hervatten, maar daar ging de harde kern van De Graafschap voorliggen. Zij gooiden massaal bekertjes op het veld, omdat men vond dat de situatie nog niet stabiel genoeg was om verder te voetballen. Daarop werd Nagtegaal genoodzaakt om het duel om een andere reden te staken, omdat er van alles het veld opgegooid werd.

De desbetreffende fan zou weliswaar weer bij kennis zijn, maar de fans van De Superboeren wilden dat de persoon eerst de tribunes zou verlaten, alvorens het duel voortgezet wordt. Toen dat eenmaal was gebeurd, ging de persoon onder applaus van de tribunes af. Hij was weer bij kennis toen hij het stadion uitgedragen werd.

De veiligheidsmanager van de thuisclub had de arbiter overigens geadviseerd om de wedstrijd weer te hervatten. Na een kwartier oponthoud en een warming-up van vijf minuten werd er weer hervat in Doetinchem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.