NAC-supporters zijn bestuur zat: 'Verbinding niet eerder zo slecht geweest'

Reacties

Meerdere supportersgroepen van NAC Breda hebben woensdag een motie van wantrouwen ingediend tegen het zittende bestuur bij de Bredase club. Dat lieten de fans weten in een gezamenlijk statement.

NAC-supporters zijn bestuur zat: 'Verbinding niet eerder zo slecht geweest'

De brief volgt twee dagen na de overwinning van NAC Breda op Roda JC in de eerste ronde van de play-offs om promotie. Komende vrijdag is de return in Kerkrade. Tussen beide duels besloten NAC-fans hun ongenoegen te uiten over de huidige gang van zaken bij de club.

De supporters eisen in een statement hun zetel op in de raad van commissarissen, een verworven recht bij een reddingsoperatie in 2011. 'De verbinding tussen club en supporters is nog niet eerder zo slecht geweest', staat in de brief.

De supporters verwijzen in hun onvrede over de huidige koers binnen NAC ook naar het incident met teammanager John Karelse na het duel met TOP Oss. 'Het is een aaneenschakeling van onduidelijke en onbegrijpelijke besluiten die meer lijken te draaien om vriendjespolitiek en eigenbelang dan om het welzijn van NAC. Dit door bestuursleden die buiten hun rol en bevoegdheden zich bemoeien met de dagelijkse leiding en besluiten nemen met een dubbele moraal.'

'We roepen niet op om de hele organisatiestructuur om te gooien. Het is wel tijd voor een flinke make-over met nieuwe gezichten, die met aandacht voor de juiste rolopvatting, een einde maken aan de huidige onveilige en niet bij een professioneel voetbalorganisatie passende werk- en samenwerkingscultuur', stellen de verschillende supportersgroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.