Transferdagboek 20/05: Varane, Kostic en Munir

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 20/05: Varane, Kostic en Munir

Na het aanstaande vertrek van Mats Hummels naar Bayern München is Borussia Dortmund op zoek naar een centrale verdediger. Genoeg namen circuleren als kandidaat voor de vacature. Een, ook zeer onwaarschijnlijke, daarvan kan geschrapt worden. Directeur Hans-Joachim Watzke heeft alle speculaties over Raphaël Varane (Real Madrid) afgedaan als 'totale onzin'.

'Je kan hem al niet eens meer een van de grootste talenten noemen. Hij is de uitgelezen opvolger van Pepe in Santiago Bernabéu', zegt Watzke in derwesten.de. 'En dan komen wij aanzetten en zeggen wij: Jongen, jij komt naar Borussia Dortmund? Ik verwonder mij echt vaak over de inschatting van sommige mensen.'

Volgens het Italiaanse Corriere dello Sport staat Antonio Rüdiger bovenaan het rijtje van BVB. AS Roma heeft een jaar geleden een optie tot koop bedongen bij het huren van de verdediger van VfB Stuttgart. De Romeinse club wil Rüdiger (23) ook daadwerkelijk inlijven voor de afgesproken negen miljoen euro, maar wel om hem dan direct in de etalage te zetten met een prijskaartje van ruim twintig miljoen euro. Schijnbaar is Chelsea ook geïnteresseerd.

Op zoek naar een leuke vleugelaanvaller? In Stuttgart is er eentje beschikbaar voor een aantrekkelijke prijs. Althans, Filip Kostic (23) is met een flinke korting op te halen. Door de degradatie uit de Bundesliga is volgens Bild de gelimiteerde afkoopsom met veertig procent gezakt naar vijftien miljoen. Een koopje noemen ze in Duitsland de Servische aanvaller, die in 2014 voor zes miljoen van FC Groningen naar VfB Stuttgart verhuisde. Schalke 04, Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg en Leicester City zouden inmiddels een meer dan gemiddelde interesse hebben in Kostic.

Over aanvallers gesproken, Real Betis heeft een balletje opgegooid bij Barcelona in de hoop Munir El Haddadi voor komend seizoen op huurbasis binnen te halen. In de Catalaanse hoofdstad houden ze de boot af. De twintigjarige aanvaller staat volgens Spaanse media op het punt zijn contract tot medio 2021 te verlengen. Mogelijk is een tijdelijke verhuizing bespreekbaar als de handtekeningen zijn gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.