Transferdagboek 25/05: Guidetti, Ibrahimovic en Mascherano

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 25/05: Guidetti, Ibrahimovic en Mascherano

In Engeland blijven José Mourinho en Zlatan Ibrahimovic de headlines domineren. Dat de Portugese manager naar Manchester United komt, is al enkele dagen een publiek geheim. En dat de 34-jarige Zweed hem achterna reist, is volgens verschillende media ook een zekerheidje. Gratis is de ex-Ajacied ondanks zijn transfervrije status niet. The Daily Mail schrijft dat de bij Paris Saint-Germain vertrekkende spits tien miljoen euro tekengeld eist en meer dan 250 duizend euro per week aan salaris. En dat terwijl Mourinho in drie jaar zelf ook al zestig miljoen kan opstrijken.

In dat opzicht lijken de geruchten dat Mourinho ook Karim Benzema nog wil weghalen bij Real Madrid niet zo realistisch. De Fransman zal immers niet opnieuw tweede viool willen spelen, zoals hij nu in de Spaanse hoofdstad al doet door de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo. De 31-jarige Portugees wordt door The Daily Star gelinkt aan een terugkeer op Old Trafford, maar dat lijkt meer belust op sensatie dan berust op waarheid.

Er komt na zes jaar mogelijk een einde aan de samenwerking van Barcelona en Javier Mascherano. De 31-jarige Argentijn zou op weg zijn naar Juventus. Mascherano zou al overeenstemming hebben bereikt over een driejarig contract, meldt Sport. Beide clubs zijn nog niet akkoord over een transfersom, maar de Catalanen zouden al bezig zijn met een vervanger voor de 123-voudig international. Sidnei moet de verdediging van Barça versterken. De 26-jarige verdediger heeft nog een contract tot medio 2018 met Deportivo La Coruña, maar zou graag een stap hogerop maken.

Ook John Guidetti verdient zijn brood in Galicië, maar kan terugkeren naar de Premier League. De 24-jarige spits kwam in zijn eerste seizoen bij Celta de Vigo tot twaalf doelpunten in 43 officiële wedstrijden en heeft dus ook meteen laten zien weer helemaal fit te zijn. Swansea City ziet in de Zweed de ideale aanvalsleider voor de komende jaren, meldt Expressen. Guidetti stond in de periode 2008-15 onder contract bij Manchester City, dat hem verhuurde aan onder meer Feyenoord, Stoke City en Celtic. Vorig jaar vertrok de aanvaller definitief bij The Citizens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.