Transferdagboek 26/05: Balotelli, Bellerín en Ibrahimovic

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 26/05: Balotelli, Bellerín en Ibrahimovic

Met Zweden bereidt Zlatan Ibrahimovic zich voor op het EK, maar tijdens de persconferentie van donderdag bij het nationale team ging het nauwelijks over het toernooi in Frankrijk. De 34-jarige spits, die transfervrij vertrekt bij Paris Saint-Germain, werd gevraagd naar zijn mening over de aanstaande aanstelling van José Mourinho als manager van Manchester United. Toen hem gevraagd werd of hij zelf ook een aanbieding had gekregen van de Engelse club, reageerde hij met een grote glimlach.

Net als Ibrahimovic wordt ook Mario Balotelli vertegenwoordigd door Mino Raiola en de zaakwaarnemer zou weleens een drukke zomer tegemoet kunnen gaan. In tegenstelling tot Ibrahimovic heeft Balotelli nog wel een doorlopende verbintenis, maar Liverpool - waar hij nog tot medio 2018 vastligt - stelt geen prijs meer op de 25-jarige spits. Ook AC Milan, waaraan hij dit seizoen verhuurd werd, ziet geen gezamelijke toekomst. Sampdoria heeft belangstelling, meldt Premium Sport, maar alleen als hij transfervrij kan worden overgenomen. Eerder liet Espanyol hetzelfde doorschemeren.

We blijven in Italië, want de Serie A wordt mogelijk het nieuwe werkterrein van Álvaro Negredo. Dat bevestigde de dertigjarige spits tegenover Cadena SER. Internationale en AC Milan hebben interesse. 'Ik weet dat mijn zaakwaarnemers met hen hebben gesproken', aldus de speler van Valencia. Mocht Negredo naar Inter vertrekken, dan is hij mogelijk de opvolger van Mauro Icardi. De 23-jarige Argentijn is volgens verschillende Italiaanse media in beeld bij Manchester United.

United had ook zijn zinnen gezet op Dani Alves als nieuwe rechtsback, terwijl de 33-jarige Braziliaan van Barcelona ook enkele zeer lucratieve aanbiedingen uit China kreeg. De verdediger lijkt echter hard op weg naar Juventus. Vorig jaar verlengde Alves zijn contract nog tot medio 2017. Daarmee bewees hij Barcelona een goede dienst, aangezien die club op dat moment door een transferverbod niet meteen een vervanger kon inzetten. Als dank daarvoor zouden de Catalanen hem nu willen laten gaan. Héctor Bellerín, die Barça in 2011 voor Arsenal inruilde, zou hem moeten opvolgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.