Transferdagboek 02/07: Lacazette, Benteke en Zielinski

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 02/07: Lacazette, Benteke en Zielinski

Verschillende clubs willen Alexandre Lacazette kopen van Olympique Lyon, maar de 25-jarige aanvaller wil zelf helemaal niet weg. Dat zegt Jean-Michel Aulas, voorzitter van de Franse club. Arsenal en West Ham United zouden interesse hebben, maar kunnen een transfer dus vergeten. Afgelopen seizoen scoorde Lacazette 21 keer in de Ligue 1, terwijl hij de jaargang ervoor liefst 27 keer trefzeker was in competitieverband.

Het lukt Liverpool vooralsnog ook niet om Piotr Zielinski los te weken bij Udinese. Een bod van zo'n veertien miljoen euro op de 22-jarige middenvelder is afgewezen, meldt de BBC. Napoli heeft juist wel al een akkoord met Udinese, maar de Pool heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Engeland. Onbekend is wat Zielinski, die dit EK één keer in actie kwam, moet kosten.

João Moutinho staat volgens Portugese media voor een terugkeer naar eigen land. De middenvelder kan op de interesse van FC Porto rekenen. Bij die club stond de 29-jarige middenvelder tussen 2010 en 2013 onder contract, waarna hij voor 25 miljoen euro naar AS Monaco vertrok. A Bola schrijft dat Monaco nu met Porto wil onderhandelen over een transfer. Moutinho zal er in salaris dan vermoedelijk op achteruitgaan. Bij zijn Franse werkgever krijgt de spelmaker vier miljoen euro per jaar.

Bij Crystal Palace zitten ze niet stil. De Premier League-club versterkte zich vrijdag al met Andros Townsend en Steve Mandanda en zoekt ook nog naar een extra spits. Volgens de BBC heeft Liverpool een bod van ruim dertig miljoen euro op Christian Benteke afgewezen. Crystal Palace ziet in de 25-jarige Belg de ideale aanvalsleider. Landgenoot Michy Batshuayi zou ook hoog op het lijstje hebben gestaan van de Londenaren, maar hij lijkt voor stadgenoot Chelsea te kiezen.

AZ-spits Vincent Janssen is niet de enige kandidaat voor een transfer naar Tottenham Hotspur. Sky Sport Italia meldt dat de Londenaren hun oog ook hebben laten vallen op Mauro Icardi. Vertegenwoordigers van de Engelse clubs waren de voorbije week in Milaan om het voorwerk voor de overgang te doen. Internazionale zou er echter weinig voor voelen om de 23-jarige Argentijn de verkopen. Tottenham zou 45 miljoen willen betalen voor de goalgetter, die het voorbije seizoen in de Serie A zestien keer scoorde.

The Daily Mirror linkte John Stones vrijdag al aan Manchester City, maar The Daily Telegraph denkt nog meer te weten. Waar vrijdag gesproken werd over een bedrag van 45 miljoen euro voor de Everton-verdediger, zouden The Citizens nu een bod van zestig miljoen euro voorbereiden. Stones zou de voetballende centrumverdediger moeten worden in het team van manager Pep Guardiola. Mocht Ronald Koeman de 22-jarige Engels international kwijtraken, dan lijkt een aardig budget voor een vervanger het probleem niet.

Thomas Meunier heeft de clubs naar het eigen zeggen voor het uitkiezen. De Belgische rechtsback verliet vorige week al even de thuisbasis van De Rode Duivels om tijdens het EK met Paris Saint-Germain te onderhandelen. Toch is de Franse topclub nog niet zeker van de komst van de Club Brugge-verdediger. 'Morgen kies ik. Ik heb zeven opties. Familiaal en sportief wil ik de juiste keuze maken', zei de 24-jarige Rode Duivel vrijdagavond kort na de uitschakeling op het EK tegen het Belgische Sportwereld.

De kans dat Josip Ilicic komend seizoen in de Premier League speelt, lijkt steeds groter te worden. De Sloveense aanvallende middenvelder van Fiorentina staat volgens Italiaanse media op het verlanglijstje van zowel Leicester City als Tottenham Hotspur, Crystal Palace, Liverpool, Watford en West Bromwich Albion. Leicester over de beste papieren te beschikken in het gevecht om de handtekening van de 28-jarige Sloveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.