Transferdagboek 12/06: Götze, Kroos, Pogba, Wijnaldum

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 12/06: Götze, Kroos, Pogba, Wijnaldum

Het lijkt er sterk op dat Georginio Wijnaldum komend seizoen niet hoeft te verpieteren in het Championship. Na AS Roma zou ook Napoli nu interesse hebben in de 25-jarige middenvelder van Newcastle United. Sky Sport Italia zegt te weten dat de Zuid-Italiaanse club de aandacht heeft verlegd naar Wijnaldum, omdat de Poolse EK-ganger Piotr Zielinski ondanks een akkoord tussen Udinese en Napoli liever naar Liverpool vertrekt.

Waar de transfersom voor Wijnaldum op twintig miljoen euro wordt geschat, moet Paul Pogba ongeveer het zesvoudige kosten. De Europese top zit nog altijd achter de Franse alleskunner van Juventus aan. De Oude Dame zou in tegenstelling tot vorige transferperiodes nu wel kunnen leven met een transfer. Miralem Pjanic komt al naar Turijn en Juve zou als voorwaarde stellen een speler te betrekken in de transfer van Pogba.

In het geval dat Real Madrid de strijd om Pogba wint, moet volgens Marca Toni Kroos de omgekeerde weg bewandelen. De vraag is of De Koninklijke daarmee akkoord gaat. In dat geval is er nog geen man overboord voor trainer Massimiliano Allegri, want de clubleiding van Juve heeft volgens Tuttosport ook geïnformeerd naar Mario Götze bij Bayern München. Götze zou op huurbasis kunnen verkassen naar Turijn, omdat hij ook onder de nieuwe coach Carlo Ancelotti niet vooraan de rij staat.

Liverpool-manager Jürgen Klopp wil graag een hereniging met Götze, zijn voormalige pupil bij Borussia Dortmund, bewerkstelligen. Of dat gaat lukken, blijft nog altijd de vraag. De Duitse coach heeft daarom nu zijn pijlen gericht op Sofian Boufal, weet Foot Mercato. De 22-jarige Marokkaan scoorde afgelopen seizoen elf keer voor Lille en moet achttien miljoen euro kosten. Maar ook Klopps oude club Dortmund heeft net als Internazionale interesse.

Nu spits en publiekslieveling Jamie Vardy mogelijk vertrekt bij Leicester City, jagen The Foxes op versterkingen. Josip Ilicic staat volgens La Nazione hoog op het verlanglijstje van de Premier League-kampioen. Fiorentina kan een bod van zo'n vijftien miljoen euro tegemoet zien. Het contract van de 28-jarige Sloveen met de Serie A-club loopt nog tot medio 2018. Dit seizoen was de aanvallende middenvelder in officiële duels goed voor vijftien goals en zes assists.

Wat moet je doen om je sterspeler bij de club te houden? Inderdaad, een lucratief contract aanbieden. Bij Olympique Nice zit de clubleiding niet stil. Hatem Ben Arfa kan zijn krabbel onder een verbeterde verbintenis zetten. Op die manier hoopt de Franse club geïnteresseerde clubs als Lazio, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon en Barcelona af te troeven in de strijd om de diensten van de 29-jarige spelmaker. L’Équipe schrijft dat Ben Arfa 450.000 euro per maand kan gaan verdienen bij Nice, met een tekenbonus van vijf miljoen euro.

Swansea City hoopt zich te versterken met het Welshe antwoord op Xavi en Andrea Pirlo. Joe Allen dus. De spelverdeler van de nationale ploeg van Wales moet volgens The Sunday Mirror ruim twaalf miljoen euro kosten. Bij Liverpool is de 26-jarige middenvelder niet meer zeker van een basisplaats. In 2012 bewandelde Allen nog de omgekeerde weg, toen Swansea negentien miljoen euro ontving van Liverpool voor de Welshman.

Lazio lijkt niet voor Frank de Boer, maar voor Marcelo Bielsa te gaan. Althans, volgens Corriere Dello Sport is een akkoord tussen de Romeinse club en de Argentijnse oefenmeester dichtbij. Gesprekken tussen de partijen zijn al achter de rug en Bielsa geeft op korte termijn duidelijkheid over zijn toekomst. Voor de zestigjarige coach zou een baan bij Lazio een terugkeer in het Europese voetbal betekenen. Eerder had Bielsa de leiding bij onder andere Athletic de Bilbao en Olympique Marseille.

Zaterdag maakte Albanië-rechtsback Elseid Hysaj indruk tegen Zwitserland. Dat lijkt niet onopgemerkt gebleven, want de 22-jarige speler van Napoli wordt door de Daily Star in verband gebracht met Arsenal. The Gunners zien in Hysaj de ideale vervanger van Héctor Bellerín, die op zijn beurt in aanmerking komt voor een transfer naar Barcelona.

Engelse media maken zich ook al tijden druk over de mogelijke aankopen van Manchester United-manager José Mourinho. De nieuwe naam op de lange wensenlijst van de tabloids: N'Golo Kanté. De verdedigende middenvelder van Leicester City en Frankrijk moet een slordige dertig miljoen euro kosten. In Italiaanse sportkranten wordt weer een andere naam genoemd: Marco Verratti. De spelmaker van Paris Saint-Germain mist het EK door een blessure, maar dat vertaalt zich volgens Corriere dello Sport niet in de vraagprijs: honderd miljoen euro.

Bij SC Heerenveen heeft Sven Kums geen onuitwisbare indruk nagelaten, maar de 28-jarige middenvelder is bij AA Gent helemaal opgebloeid. Sky Sport Italia meldt dat dit ook is opgevallen bij Napoli, dat ook in de winter al een poging heeft gedaan om Kums te halen. Zelf ziet de Belg een overstap naar Italië wel zitten: 'Dit is het juiste moment in mijn carrière om een stap te maken', meldt hij.

Tot slot Nicolai Boilesen. De Deense linksback heeft het hele seizoen geen wedstrijd gespeeld bij Ajax, maar lijkt toch een mooie transfer te maken. Het doorgaans betrouwbare Ekstra Bladet meldt dat de transfervrije Boilesen een akkoord bereikt heeft met Trabzonspor. Eerder leek een deal nog af te knappen vanwege de forse tekenpremie van 1,5 miljoen die Boilesen gevraagd zou hebben, maar blijkbaar is daar een oplossing voor gevonden. Overigens is Trabzonspor volgens vice-voorzitter Nevzat Aydin ook bezig met Hakim Ziyech (FC Twente) en Moussa Dembélé (Fulham): 'We doen ons best, maar het gaat erg moeilijk worden', schrijft Aydin op Twitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.