Transferdagboek 04/06: Zlatan, Messi, Nainggolan en Inzaghi

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 04/06: Zlatan, Messi, Nainggolan en Inzaghi

De transfer van Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United hangt al enkele dagen, zo niet weken in de lucht, maar er staan nog altijd geen handtekeningen onder een contract. Van de 34-jarige spits is het bekend dat hij het liefst nog voor de start van het EK duidelijkheid heeft en die kan er ook nog komen. De Zweden beginnen het eindtoernooi op 13 juni met de wedstrijd tegen Ierland, maar volgens de The Daily Mirror gunt bondscoach Erik Hamrén zijn captain de ruimte om in de aanloop naar dat duel nog een deal te sluiten en het trainingskamp kort te verlaten.

Het zou de eerste grote vangst zijn voor de topploeg die manager José Mourinho wil formeren. The Daily Mail weet dat pogingen om Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Neymar naar Old Trafford te halen al zijn mislukt, maar dat The Red Devils nog altijd mogen hopen op de komst van Lionel Messi. De 28-jarige Argentijnse aanvaller heeft bij Barcelona nog een tweejarig contract, maar staat volgens het Engelse medium wel open voor een vertrek uit Spanje, onder meer wegens de berichtgeving over de fraudezaak waarin hij in verzeild is geraakt.

Toch lijken de geruchten over een vertrek van Eric Bailly naar Manchester United een stukje geloofwaardiger. Waar een astronomisch bedrag wordt gevraagd voor Leo, is de verdediger van Villarreal een koopje, op te halen voor slechts dertig miljoen euro. Cadena SER meldt dat de onderhandelingen de clubs zelfs al in de afrondende fase bevinden en dat de Ivoriaan enkel nog een medische keuring moet ondergaan.

Bij Radja Nainggolan zal het zo'n vaart niet lopen, zegt hij zelf in gesprek met Het Laatste Nieuws. De Belgische middenvelder van AS Roma bevestigt dat Chelsea hem weg wil kapen uit Rome, maar weerspreekt de verhalen dat het al een done deal zou zijn. 'Er is nog geen akkoord tussen de clubs, dus ik meng me er nog niet tussen', aldus Nainggolan. 'Antonio Conte (komend seizoen manager van The Blues, red.) wilde me al eerder halen en ziet mij nu weer als een versterking. Maar van een transfer is nog geen sprake. Ik zal het ook lastig vinden om Italië te verlaten, na elf jaar.'

Venezia ziet in Filippo Inzaghi volgens Italiaanse media de ideale nieuwe hoofdcoach.
Venezia ziet in Filippo Inzaghi volgens Italiaanse media de ideale nieuwe hoofdcoach.

Nainggolan hangt erg aan het land van de pasta's, pizza's en van Pippo Inzaghi. Laatstgenoemde zou vanaf komend seizoen weer aan de slag gaan als hoofdtrainer in het profvoetbal. Italiaanse media melden dat Filippo Inzaghi aan de slag gaat als coach bij Venezia, de naar de Lega Pro (het derde niveau van Italië) gepromoveerde club uit de stad Venetië. Volgens Sky Sport Italia zet de voormalig spits en trainer van AC Milan binnen enkele dagen een krabbel onder het contract dat de promovendus voor hem klaar heeft liggen.

Samuel Umtiti is in beeld om de verdediging van Barcelona weer te versterken, weet El Mundo Deportivo. Centrumverdediger Marc Bartra verruilde Barça voor Borussia Dortmund. Javier Mascherano blijft zeer waarschijnlijk wel in Camp Nou, maar krijgt mogelijk dus gezelschap van Umtiti. Laatgenoemde maakt als vervanger van de geblesseerde Barça-verdediger Jérémy Mathieu deel uit van de Franse EK-selectie. De verdediger van Olympique Lyon kan volgens de Spaanse krant een vijfjarig contract tekenen bij Barcelona.

De kans lijkt steeds kleiner te worden dat Martin Skrtel volgend seizoen nog voor Liverpool speelt. De 31-jarige Slowaak kan volgens The Liverpool Echo rekenen op de interesse van twee Turkse topclubs, waaronder Besiktas. Ook Premier League-promovendus Middlesbrough heeft belangstelling. Liverpool hoeft niet te speuren naar een vervanger. De transfer van Schalke 04-verdediger Joël Matip naar Liverpool is al beklonken.

De strijd om de handtekening van Hatem Ben Arfa gaat ondertussen door. De sterspeler van Olympique Nice heeft de clubs voor het uitkiezen. L'Equipe meldt dat een van de zaakwaarnemers van de Franse spelmaker onlangs in Istanbul nog met vertegenwoordigers van Fenerbahçe sprak en ook Olympique Lyon is in de race. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas verwacht snel duidelijkheid. 'Volgende week zal de beslissing vallen.' Ook Barcelona en Paris Saint-Germain zouden hun pijlen hebben gericht op de Fransman die de jeugdopleiding van Lyon doorliep.

Hatem Ben Arfa, de sterspeler van Olympique Nice, heeft de clubs voor het uitkiezen.
Hatem Ben Arfa, de sterspeler van Olympique Nice, heeft de clubs voor het uitkiezen.

Waar David de Gea vorige zomer nog op het punt stond te tekenen bij Real Madrid, lijkt hij nu vastberaden om op Old Trafford te blijven. De Spaanse doelman laat in gesprek met Marca weten er naar uit te kijken met de nieuwe manager José Mourinho aan de slag te gaan. 'Mourinho is een winnende coach. Dat past bij mijn filosofie en bij die van Manchester United. Er is veel geschreven over mijn toekomst, maar mijn contract met loopt hier nog drie jaar door en ik wil blijven om prijzen te winnen.'

Zeer waarschijnlijk geen transfer van De Gea dus in de komende transferperiode. Ook Barcelona-aanvaller Neymar blijft waar hij is, althans daar ziet het wel naar uit. Technisch directeur Roberto Fernández heeft laten weten dat de Braziliaanse sterspeler op het punt staat zijn contract te verlengen.  De huidige verbintenis van de dribbelaar loopt over twee jaar af. 'Hij zal blijven en hij blijft voor een langere periode', zei Fernandez. Eerder werd de vleugelspeler in verband gebracht met een overstap naar Paris Saint-Germain.

Wie volgend seizoen ook niet bij PSG speelt, maar wel in Camp Nou te bewonderen is, is Marquinhos. Het Spaanse medium Sport schrijft dat de Catalanen al een persoonlijk akkoord hebben met de centrumverdediger van de Franse topclub. Het prijskaartje bedraagt vermoedelijk zo'n veertig miljoen euro. De 22-jarige Braziliaan was in de slotfase van het seizoen in Parijs wel zeker van een basisplaats.

Pierre-Emerick Aubameyang heeft met de clubleiding van Borussia Dortmund gesproken over de toekomst van de club. 'Het is vreemd om met Mats Hummels en Ilkay Gündogan (Bayern München en Manchester City, red.) twee belangrijke spelers te verliezen. Zij waren de ruggengraat van het team. Maar ik heb vertrouwen in de club. Er zijn vele manieren om een oplossing te vinden en we kunnen het goedmaken met transfers', aldus de goalgetter tegen Fussball Transfers.

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino maakt nog weleens verrassende keuzes op de transfermarkt en tovert binnenkort mogelijk een Pools konijn uit de hoge hoed. Poolse media melden dat de trainer aanwezig was bij de interland Polen-Nederland. Reden van het bezoek? Karol Linetty, een 21-jarige middenvelder van Lech Poznan. Hij zou al een aantal jaar op het verlanglijstje van Pochettino staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.