Transferdagboek 03/06: Ibrahimovic, Müller en Vardy

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 03/06: Ibrahimovic, Müller en Vardy

Leicester City kroonde zich tot kampioen van Engeland, maar of het komend seizoen in de Champions League over Jamie Vardy kan beschikken is de vraag. Arsenal zou zich gemeld hebben voor de spits, die in 36 competitieduels 24 keer scoorde. Sterker, de club uit Noord-Londen zou exact het bedrag geboden hebben dat als minimum afkoopsom in het contract is opgenomen. Volgens verschillende Engelse media gaat het om 25 miljoen euro. Overigens adviseert Gary Lineker Vardy om niet te gaan.

Dan over naar Thomas Müller, die in december zijn contract met Bayern München verlengde tot medio 2021. Enkele maanden daarvoor kwam er een 'idioot voorstel' van Manchester United binnen, liet bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge weten. Het zou gaan om een wereldrecord, als het tot een transfer was gekomen. Dat betekent dat het om meer dan 100 miljoen euro ging. Maar er werd geen moment getwijfeld over het bod uit Engeland. 'Müller komt uit onze jeugdopleiding, is hier dichtbij geboren en is een held van onze fans', aldus Rummenigge.

Manchester United lijkt een jaar later wél beet te hebben met een andere wereldster: Zlatan Ibrahimovic. De 34-jarige spits is transfervrij na vier seizoenen Paris Saint-Germain en heeft de clubs voor het uitkiezen. Maar Ibrahimovic heeft zijn keuze nu gemaakt, meldt Sky Sports. De Zweed kiest voor een hereniging met manager José Mourinho, met wie hij eerder kort samenwerkte bij Internazionale. Ibrahimovic werd in de afgelopen twaalf seizoenen liefst elf keer kampioen met achtereenvolgens Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain.

Als het aan Cristiano Ronaldo ligt, verlengt hij snel zijn in 2018 aflopende verbintenis bij Real Madrid. 'Ik ben van plan om bij deze club mijn loopbaan te beëindigen, maar pas na mijn veertigste verjaardag', kondigt de 31-jarige Portugees aan in de krant AS. Ronaldo werd de afgelopen transferperiodes in verband gebracht met Paris Saint-Germain en met Manchester United, de club die hij tussen 2003 en 2009 diende.

Pepe wil het liefst zijn contract uitdienen bij Real Madrid. De Portugese verdediger, die meegaat naar het EK, zegt dat in gesprek met de Spaanse krant Marca. Hij heeft nog een contract tot medio 2017. 'Mijn eerste keuze is om hier te blijven. Ik wil hier zeker nog twee jaar blijven', zegt de 33-jarige Pepe.

Michael Carrick heeft met Manchester United overeenstemming bereikt over een nieuw contract tot halverwege 2017. Althans, dat meldde voormalig United-speler Paddy Crerand in een uitzending van MUTV. 'Ik ben blij dat Carrick blijft.' Presentator Stewart Gardner liet vervolgens weten dat United het nieuws nog wel moet bevestigen. De 34-jarige Carrick speelt al sinds 2006 op Old Trafford.

In de zoektocht naar een opvolger van de naar Bayern München vertrokken Mats Hummels is Borussia Dortmund volgens Kicker uitgekomen bij Marc Bartra. De 25-jarige verdediger wacht eigenlijk nog altijd op zijn doorbraak bij Barcelona, waar hij afgelopen seizoen Javier Mascherano, Gerard Piqué en Jérémy Mathieu boven zich moest dulden in de hiërarchie der centrale verdedigers. Bartra, die deel uitmaakt van de Spaanse EK-selectie, zou zestien miljoen euro moeten kosten.

Nu de komst van Ilkay Gündogan is bevestigd, speculeren Engelse media driftig over de volgende aanwinsten van de nieuwe Manchester City-manager Pep Guardiola. Volgens de Manchester Evening News is de Catalaanse coach voornemens nog minstens zes spelers vast te leggen. Onder anderen Paul Pogba (Juventus), John Stones (Everton) en Toni Kroos (Real Madrid) zijn nadrukkelijk in beeld, terwijl Guardiola ook een aantal vleugelverdedigers wil aantrekken omdat Bacary Sagna, Pablo Zabaleta, Gaël Clichy en Aleksandar Kolarov op leeftijd raken.

Obbi Oulare vlast op een transfer op huurbasis naar Nederland of België. Afgelopen jaar verruilde de Belgische aanvaller van Guinese afkomst Club Brugge voor Watford, maar bij de Premier League-club kwam Oulare nauwelijks in actie, de stevige transfersom van acht miljoen euro die voor hem werd neergeteld ten spijt. 'Ik hoop in België of Nederland mijn niveau terug te vinden en verder te evolueren', zegt de 20-jarige spits in Het Nieuwsblad.

Indien Chelsea er niet in slaagt Romelu Lukaku los te weken van Everton schakelt de Champions League-winnaar van 2012 door naar Christian Benteke, zo meldt The Times. De 25-jarige Benteke heeft een wisselvallig seizoen achter de rug bij Liverpool, dat daarom open zou staan voor een verkoop. De nieuwe Chelsea-manager Antonio Conte is er in elk geval alles aan gelegen een nieuwe spits te contracteren, al is het maar omdat Diego Costa mogelijk terugkeert naar Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.