Transferdagboek 28/05: Zlatan, Van der Vaart en Aubameyang

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 28/05: Zlatan, Van der Vaart en Aubameyang

Alle geruchten over een transfer van Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United zijn voorbarig. Dat benadrukt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. 'Iedereen roept maar dat hij naar United gaat, maar dat is helemaal geen zekerheidje. Er is veel belangstelling voor Zlatan uit Europa maar ook van buiten Europa. Misschien kiest hij wel voor een verrassing.'

In Italië rekent men al voorzichtig op zo'n verrassing, want diverse media melden dat Raiola naar Milaan is gevlogen voor onderhandelingen met AC Milan. Die club zou ver willen gaan voor het terughalen van Ibrahimovic, die transfervrij is. De Zweedse spits zelf heeft nog altijd een zwak voor de Serie A en zou een terugkeer dus ook wel zien zitten, al blijft het voorlopig wachten op duidelijkheid.

Rafael van der Vaart kan zijn carrière vervolgen in Hongarije. Thomas Doll, trainer van Ferençvaros, heeft contact opgenomen met de bij Real Betis volstrekt overbodige middenvelder. Doll werkte in het verleden bij Hamburger SV al zeer succesvol samen met Van der Vaart. 'Hij zou een schot in de roos zijn', weet Doll dan ook. Van der Vaart heeft echter nog geen beslissing genomen over zijn toekomst.

Rafael van der Vaart kan zijn carrière vervolgen in de Hongaarse competitie, maar de Nederlander weet nog niet wat hij gaat doen.
Rafael van der Vaart kan zijn carrière vervolgen in de Hongaarse competitie, maar de Nederlander weet nog niet wat hij gaat doen.

AC Milan wil hem niet behouden, Liverpool ziet hem liever niet terugkeren en dus ruikt Galatasaray zijn kans, meldt The Daily Mail. De Turkse topclub, waar ook Wesley Sneijder onder contract staat, ziet de komst van Mario Balotelli namelijk wel zitten. In de zomer van 2015 wilden de Turken het Italiaanse probleemkind al huren van Liverpool, maar de spits koos toen voor zijn oude club AC Milan. Behalve naar Galatasaray kan Balotelli ook naar Sampdoria, Crotone en China.

De zaakwaarnemer van Robert Lewandowski zorgde vrijdag voor opschudding door toe te geven dat hij met Real Madrid gesproken heeft over zijn cliënt. Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, is niet onder de indruk van de uitlatingen. 'Als er één ding zeker is, dan is het wel dat Robert volgend seizoen nog gewoon voor Bayern speelt. Wat voor bod een club ook doet, wij gaan Lewandowski niet verkopen.'

Dan naar Manchester. José Mourinho ziet het wel zitten om Willian weg te halen bij zijn oude club Chelsea. De Braziliaan heeft een goede band met de nieuwbakken manager van Manchester United, maar kan een transfer vergeten. Chelsea wil hem namelijk onder geen beding laten gaan. Antonio Conte, de nieuwe coach van de Londenaren, is wél bereid om Oscar te verkopen, schrijft The Daily Mail. Juventus heeft belangstelling.

Ondertussen is men het in Engeland oneens over de reden waarom Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino vrijdag op de tribune zat tijdens Ierland - Nederland. Volgens Sky Sports zat hij er voor AZ-spits Vincent Janssen, maar The Telegraph denkt dat Pochettino de verrichtingen van Shane Long in de gaten hield. De Argentijnse trainer zat ook nog eens naast de zaakwaarnemer van de aanvaller van Southampton.

De bondscoach van Gabon, Jorge Costa, heeft ervoor gezorgd dat het transfertumult rond Pierre-Emerick Aubameyang flink is toegenomen. 'Hij heeft gevraagd om niet opgeroepen te worden omdat hij op het punt staat van club te wisselen', aldus de keuzeheer over de topscorer van Borussia Dortmund. De aanvaller werd de voorbije maanden onder meer in verband gebracht met Manchester United en Real Madrid. Dat had hij te danken aan de 39 goals die hij in 49 officiële duels voor de zwartgelen maakte. De 26-jarige Aubameyang ligt in Duitsland nog tot medio 2020 vast, dus er zal flink betaald moeten worden om hem los te weken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.