Transferdagboek 31/05: Lacazette, Alaba, Bacca en Murillo

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 31/05: Lacazette, Alaba, Bacca en Murillo

Verkast Alexandre Lacazette naar Paris Saint-Germain? Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas lijkt niet zo'n probleem te hebben met een overgang van zijn sterspeler naar de Franse landskampioen. 'Als PSG de Champions League wil winnen en de club denkt daar Alexandre voor nodig te hebben, dan zal Lyon dat niet belemmeren', aldus de bestuurder tegen L'Equipe. Eerder werd een bod van West Ham United van ruim dertig miljoen euro voor de Franse aanvaller afgewezen. De strijd aangaan met PSG is volgens Aulas te mooi om waar te zijn voor Lyon. 'Als PSG 150 tot 200 miljoen euro per seizoen uitgeeft, is het moeilijk om te concurreren.'

Claudio Ranieri zoekt in eigen land naar versterkingen voor zijn kampioensploeg. Volgens het Italiaanse La Stampa heeft Leicester City interesse in Torino-spits Ciro Immobile. De 26-jarige aanvaller speelde het voorbije seizoen op huurbasis in Turijn, omdat hij bij Sevilla niet voldoende aan de bak kwam. Immobile scoorde dit seizoen vijf keer in veertien competitieduels in de Serie A. Ranieri zal ongetwijfeld hopen dat hij de afmaker boven zichzelf uit kan laten stijgen, zoals dat lukte met veel van de spelers bij Leicester.

Voetbaljournalist en Primera División-kenner Guillem Balague komt in de Spaanse krant AS met het nieuws dat Real Madrid serieus werk wil maken van de komst van David Alaba. Een bod van vijftig miljoen euro zou al zijn afgewezen door Bayern München, de club waar de Oostenrijker in maart nog een contract tot 2021 tekende. De Duitse topclub wil de veelzijdige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, pas voor een bedrag van minimaal tachtig miljoen euro laten gaan.

Geeft David Alaba zijn prijzenjacht bij Real Madrid een vervolg?
Geeft David Alaba zijn prijzenjacht bij Real Madrid een vervolg?

West Ham United zoekt ondertussen naar een spits. Carlos Bacca is het nieuwe transferdoelwit,  weet Sky Sports. De Colombiaan gaat vanaf september al door het leven als dertiger, maar dat is voor The Hammers geen reden om niet grof geld te betalen voor de spits van AC Milan. Een bod van een kleine twintig miljoen euro is al afgewezen. Milan hoopt 25 miljoen euro te krijgen voor Bacca, die vorige zomer overkwam van Sevilla.

Ook stadgenoot Internazionale moet door de tegenvallende sportieve prestaties aan verkoop gaan denken. Jeison Murillo heeft zich in de etalage gevoetbald, volgens La Gazzetta dello Sport. De toekomst van de 24-jarige Colombiaan ligt mogelijk in de Premier League. Zowel Arsenal, Stoke City als Leicester City is volgens de Italiaanse krant geïnteresseerd, terwijl de mandekker ook op de radar van Zenit Sint-Petersburg staat.  Het prijskaartje? Zo'n 26 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.