Transferdagboek 29/05: Pogba, Cristiano Ronaldo en Bartra

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 29/05: Pogba, Cristiano Ronaldo en Bartra

Na het succes in de strafschoppenserie van de Champions League-finale tegen stadgenoot Atlético Madrid hebben verschillende spelers van Real Madrid aangegeven dat ze de club niet willen verlaten. James Rodriguez en Sergio Ramos zeggen in Spaanse media 'nog jaren' bij Real te blijven.

Ook sterspeler Cristiano Ronaldo lijkt in de zomer niet te hoeven denken aan een vertrek. Voorzitter Florentino Perez spreekt namelijk duidelijke taal over de Portugees: 'Ik wil dat hij hier voor altijd blijft, want hij is een van de steunpilaren van onze club en onderdeel van de clubhistorie. Zijn komst markeert een keerpunt in onze geschiedenis.'

Rivaal Barcelona lijkt juist wél een speler kwijt te raken. Doordat Marc Bartra slechts 24 duels gespeeld heeft dit seizoen, mag de verdediger uit eigen jeugd namelijk voor een afkoopsom van acht miljoen vertrekken. Drie jaar geleden maakte Thiago Alcântara van een dergelijke clausule gebruik om een transfer naar Bayern München af te dwingen, maar Bartra sluit niet uit dat hij alsnog bij Barcelona blijft. 'Mijn toekomst ligt in handen van mijn zaakwaarnemer Carles Puyol', vertelde hij in Spaanse media.

Zaterdag doken er geruchten op dat trainer Thomas Doll van plan was om zijn oogappel Rafael van der Vaart naar het Hongaarse Ferencvaros te halen. Nu blijkt echter dat het lastig wordt om de 33-jarige spelmaker tot een overstap te verleiden. In Hongarije wordt namelijk gemeld dat Van der Vaart een jaarsalaris van ruim een miljoen euro eist. Dat is een bedrag dat door Ferencvaros waarschijnlijk niet betaald gaat worden.

Gaat Paul Pogba opnieuw samenwerken met Antonio Conte?
Gaat Paul Pogba opnieuw samenwerken met Antonio Conte?

In de Premier League is geld vaak niet zo'n groot probleem, zeker bij het kapitaalkrachtige Chelsea. Daar lijkt de nieuwe manager Antonio Conte van plan om een oude bekende uit zijn Juventus-tijd mee te nemen: Paul Pogba. Als we The Sun moeten geloven, proberen The Blues een transfer van de 23-jarige middenvelder mogelijk te maken.

Tot slot een spectaculair gerucht uit Duitsland. Het doorgaans goed geïnformeerde Bild meldt namelijk dat Paris Saint-Germain van plan is om Robert Lewandowski over te nemen van Bayern München. In Parijs kan de Poolse spits de opvolger worden van Zlatan Ibrahimovic. Over belangstelling heeft Lewandowski niet te klagen, want ook Real Madrid is geïnteresseerd in zijn diensten. De kans dat de 27-jarige aanvaller daadwerkelijk vertrekt, is desondanks niet groot. Het contract van Lewandowski loopt immers door tot medio 2019 en Bayern heeft aangegeven dat er niet te praten valt over een transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.