Brighton & Hove Albion greep in de zomer net naast Premier League-sensatie

Reacties

Cole Palmer (22) is een van de revelaties dit seizoen in de Premier League. Chelsea pikte de aanvaller annex middenvelder in de afgelopen zomer op en hield hem zodoende uit de handen van Brighton & Hove Albion.

Brighton & Hove Albion greep in de zomer net naast Premier League-sensatie
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Dat deed Brighton-manager Roberto De Zerbi dinsdag uit de doeken tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Chelsea. 'We voelden dat hij een topspeler kon worden', vertelde de Italiaan over de concrete belangstelling die The Seagulls hadden voor de 22-jarige voetballer.

'Zijn kwaliteiten waren duidelijk voor iedereen toen hij nog bij Manchester City speelde', vervolgde De Zerbi. 'Dit seizoen speelt hij echt goed. Hij scoort veel en wordt voor ons een groot probleem woensdagavond. Want hij kan starten vanaf de flank, kan naar binnen komen, als nummer tien spelen. De kwaliteiten van Palmer staan buiten kijf.'

Mocht Brighton & Hove Albion nog altijd interesse hebben in Palmer, moeten ze fors de portemonnee trekken. Met 26 doelpunten en 14 assists in 46 officiële wedstrijden is Palmer een van de uitblinkers dit seizoen in de Premier League, maakt kans op de prijs voor speler van het seizoen en bovendien ligt hij nog tot 2030, met een eenjarige cluboptie, vast bij The Blues.

Veltman afwezig

Joël Veltman ontbreekt woensdagavond bij Brighton & Hove Albion vanwege blessureleed. De oud-Ajacied maakte tegen Newcastle United een doelpunt, maar moest even later met een blessure naar de kant. 'Hij is niet inzetbaar tegen Chelsea. Of hij tegen Manchester United wel kan spelen zondag is nog niet duidelijk', zei De Zerbi.

Spelersprofiel

C. Palmer


Geboortedatum:
6 mei 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Manchester
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Chelsea
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Meer C. Palmer
Meer over C. Palmer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.