Transferdagboek 01/06: Gündogan, Van Persie, Laporte

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 01/06: Gündogan, Van Persie, Laporte

Van beide clubs uit Manchester wordt deze zomer vuurwerk verwacht. Volgens Sky Italia zou José Mourinho dicht bij zijn eerste grote aanwinst zijn. De opvolger van manager Louis van Gaal zou binnenkort Aymeric Laporte kunnen begroeten. Voor de verdediger van Athletic de Bilbao, die vanwege een blessure niet meegaat met Frankrijk naar het EK, zou vijftig miljoen euro op tafel gelegd zijn. Saillant detail: de verdediger werd eerder in verband gebracht met Manchester City.

Ook City zou binnenkort een nieuwe speler kunnen verwelkomen. Duitse media brengen het al een tijdje, maar volgens de BBC is de komst van Ilkay Gündogan nu echt rond. De middenvelder verlaat Borussia Dortmund voor de nieuwe werkgever van Pep Guardiola. De blessuregevoelige Duitser, die nu ook weer lang aan de kant staat met een knieblessure, zou zo'n 25 miljoen euro kosten.

Robin van Persie vertrok een jaar geleden juist uit Manchester om voor Fenerbahçe gaan voetballen. Volgens Italiaanse en Turkse media verlaat de 32-jarige spits die club alweer na één seizoen. Fener zou met Lazio praten over een transfer van Van Persie, die het zelf ook wel zou zien zitten om in de Serie A te voetballen. Enige obstakel is het forse salaris van de topscorer aller tijden van Oranje, die in Rome ploeggenoot zou worden van Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna.

Dani Alves vertrekt zeer waarschijnlijk transfervrij bij Barcelona en dat maakt de ruimte vrij voor een nieuwe rechtsback. Volgens El Mundo Deportivo is Gregory van der Wiel een van de kandidaten. De Nederlander zit vanaf volgend seizoen zonder contract door zijn afscheid bij Paris Saint-Germain en zou al zijn aangeboden aan de Catalanen. Ook Bayern München-verdediger Rafinha is in beeld.

Borussia Dortmund is dicht bij het aantrekken van vleugelverdediger Raphaël Guerreiro. Althans, dat denkt het Duitse Sport1. De 22-jarige Portugees moet de volgende zomerse versterking worden van de Duitse topclub, die zich al verzekerde van de komst van Mikel Merino en Ousmane Dembélé. Guerreiro staat momenteel nog bij Lorient onder contract en heeft zich volgens Duitse media ook in de kijker gespeeld van FC Barcelona en Liverpool. Eerst wacht voor de linksback nog het EK.

Yannick Ferreira Carrasco, de man die in de Champions League-finale als invaller uitblonk en direct na zijn goal zijn vriendin zoende, staat volgens The Daily Express hoog op het verlanglijstje van Arsenal. The Gunners zouden al met Atlético Madrid hebben gesproken over een transfer van de 22-jarige Belg. De buitenspeler kwam vorige zomer over van AS Monaco en is bij de Madrilenen in de grote wedstrijden niet zeker van een basisplaats. Dan kiest trainer Diego Simeone vaak voor meer defensieve zekerheid met Augusto Fernández op het middenveld.

Miralem Pjanic wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij AS Roma, waar hij vanwege een contractuele clausule voor 38 miljoen euro zou mogen vertrekken. Juventus, Manchester United en Paris Saint-Germain worden al langer aan de Bosnische spelmaker gelinkt en nu zou ook Barcelona zich in de strijd mengen. Barça-trainer Luis Enrique kent Pjanic nog uit zijn periode bij Roma en denkt dat de speler perfect past bij het systeem van Barcelona.

Aleix Vidal zou juist de omgekeerde weg kunnen bewandelen. De rechtsback zit bij Barcelona op een dood spoor na zijn komst van Sevilla en laat Roma nou juist op zoek zijn naar een nieuwe rechtervleugelverdediger. De 26-jarige Vidal staat overigens ook op het lijstje van Internazionale, maar die club moet zijn transferactiviteiten tijdelijk staken vanwege een naderende Chinese overname.

Middlesbrough heeft na de promotie naar de Premier League een flinke zak geld te besteden. Boro wil een nieuwe spits en heeft zijn vizier gericht op Fernando Llorente van Sevilla. De 31-jarige spits staat open voor een vertrek, vanwege zijn reserverol in Andalusië. Middlesbrough haalde vorige maand Ajacied Viktor Fischer al in huis.

Arsenal wil na het vastleggen van Granit Xhaka nog een middenvelder uit de Bundesliga binnenhalen. Bild meldt vergaande belangstelling van The Gunners voor Borussia Dortmund-spelmaker Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër ligt bij BVB tot het einde van volgends seizoen vast en lijkt niet van plan die verbintenis te verlengen, wat Dortmund in de verleiding zou kunnen brengen om hem te verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.