Transferdagboek 30/05: Bony, Dani Alves, Solanke en Kanté

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 30/05: Bony, Dani Alves, Solanke en Kanté

Anderhalf jaar na zijn vertrek bij Swansea City lijkt Wilfried Bony alweer voor een terugkeer naar Wales te staan. Manager Pep Guardiola zou geen groot fan zijn van de 27-jarige Ivoriaanse spits, die daardoor op zoek mag naar een nieuwe werkgever. Swansea wil nu volgens verschillende Engelse media toehappen en zou een financieel aantrekkelijke deal willen sluiten. Begin 2015 betaalden The Citizens namelijk nog 36 miljoen euro voor de ex-aanvaller van Vitesse, nu zou hij slechts 20 miljoen euro moeten kosten.

Maar dat is nog veel geld vergeleken met de op handen zijnde transfer van Dani Alves naar Italiaans kampioen Juventus. De 33-jarige rechtsback mag Barcelona transfervrij verlaten, melden Italiaanse media, en dat terwijl hij bij de Catalanen nog in het bezit is van een tot medio 2017 doorlopend contract. In Turijn ligt voor de Braziliaan een tweejarig contract klaar. In die periode krijgt hij naar verluidt vijf miljoen euro per jaar van De Oude Dame.

Laat Barcelona rechtsback Dany Alves transfervrij vertrekken naar Juventus?
Laat Barcelona rechtsback Dany Alves transfervrij vertrekken naar Juventus?

Dennis Praet (22) leek ook lang op weg naar Italië, maar nu heeft niet Fiorentina maar Sevilla volgens ABC ineens de beste papieren om de middenvelder van Anderlecht in te lijven. Herman Van Holsbeeck, sportief directeur van de Belgen, zegt in gesprek te zijn met de clubleiding van de Spaanse Europa League-winnaar. 'Ze gaan een bod doen en hopelijk bereiken we een akkoord. Er zijn ook aanbiedingen uit Engeland, maar we weten dat Praet graag naar Sevilla wil.'

En ook voor Sime Vrsaljko lijkt Spanje het beloofde voetballand. De vleugelverdediger van Sassuolo wordt door La Gazzetta dello Sport in verband gebracht met een overgang naar verliezend Champions League-finalist Atlético Madrid. De Kroaat zou zijn Italiaanse werkgever – waar hij nog in het bezit is van een contract tot medio 2019 - tussen de vijftien en twintig miljoen euro op moeten leveren.

Dat is zeker het dubbele van wat Leicester City afgelopen zomer neertelde voor N'Golo Kanté, maar de Fransman is hot na het kampioensjaar met The Foxes. Zo zou Arsenal in de markt zijn voor 'de stofzuiger' op het middenveld. Zelf zegt hij in gesprek met L'Equipe niet bezig te zijn met een transfer. 'Ik ben gelukkig bij Leicester en let niet op alles wat er wordt gezegd en geschreven. Ik richt me op het EK en Leicester', besloot Kanté, die deel uitmaakt van de voorlopige EK-selectie van Les Bleus.

Dominic Solanke wordt in verband gebracht met een tijdelijke overgang naar Real Betis. De werkgever van Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart huurde Charley Musonda dit seizoen al van Chelsea en hoopt hem nog een extra jaar te huren, maar hoopt bovendien dat de Londenaren ook de talentvolle aanvalsleider in Sevilla stallen. De achttienjarige Engelsman kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Vitesse en scoorde in 25 Eredivisie-duels zeven keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.