Transferdagboek 05/06: Hazard, Wijnaldum en Vardy

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 05/06: Hazard, Wijnaldum en Vardy

De speculaties over een transfer naar Paris Saint-Germain ten spijt, Eden Hazard voelt zich nog niet klaar om Chelsea deze zomer te verlaten. Hij heeft geen gelukkig jaar op Stamford Bridge achter de rug. Dat was schijnbaar aanleiding voor onder andere PSG om te proberen de aanvaller voor zich te winnen. Maar voor De Rode Duivel is het tegenvallende jaar juist een reden niet te vertrekken. 'Ik blijf bij Chelsea. Ik wil niet weg na zo'n seizoen', zei de 25-jarige aanvaller tegen het Franse Téléfoot over de transfergeruchten rond zijn persoon. 'Ik heb Lille verlaten als een baas en ik hoop dat ook bij Chelsea op een dag te kunnen doen.'

Trainer Carlo Ancelotti liet eerder deze week weten dat Bayern München klaar is op de transfermarkt. De Beierse club houdt het bij het halen van Mats Hummels en Renato Sanches. Maar toch lijkt er wel ruimte voor meer vers bloed, want Bayern wordt in verband gebracht met Gabriel Jesus. Ook Juventus is in de markt voor de negentienjarige vleugelspits van het Braziliaanse Palmeiras.

Zowel Everton als Southampton had zaterdag een scout gestuurd naar Wenen. In Engeland wordt geopperd dat ze naar Oostenrijk waren getogen om Georginio Wijnaldum aan het werk te zien. De middenvelder staat zeker open voor een transfer na de degradatie met Newcastle United. Maar waar gaat hij heen? Saillant is natuurlijk dat Ronald Koeman, een fan van Wijnaldum, nog manager is van Southampton maar nagenoeg rond is met Everton.

Ook bij Fleetwood Town volgen ze het transfernieuws rond Jamie Vardy aandachtig. De nummer negentien in League One heeft namelijk in 2012 een doorverkooppercentage van 25% bedongen, toen de huidige international de overstap maakte naar Leicester City. Als Vardy inderdaad naar Arsenal gaat voor de gelimiteerde afkoopsom, dan kan Fleetwood Town volgens The Sun een bedrag van 8,5 miljoen euro tegemoet zien.

Olympique Lyon verwacht volgens L'Equipe dat clubs zich gaan melden voor Alexandre Lacazette. Tottenham Hotspur, West Ham United en Paris Saint-Germain worden genoemd als potentiële bestemmingen voor de goalgetter. L'Ol heeft niet echt veel trek Lacazette te verkopen, zeker als het al Samuel Umtiti naar Barcelona ziet vertrekken. Maar het is de vraag of Lyon de mogelijk zeer lucratieve biedingen kan weerstaan. Eerder werd een bod van dertig miljoen van West Ham van tafel geveegd.

Sinds de aanstelling van José Mourinho wordt de ene na de andere grote naam in verband gebracht met Manchester United, maar de Portugees wil er ook eentje kwijt. Bastian Schweinsteiger komt na een jaar vol blessureleed niet voor in de plannen van de nieuwe manager op Old Trafford, weet The Mirror. De aanvoerder van Duitsland (31) maakte tegen Hongarije voor het eerst sinds november speelminuten in Die Mannschaft en kan als het aan Mourinho ligt het EK gebruiken om zich in de kijker te spelen bij andere clubs.

Om de middenlinie weer van nieuwe impulsen te voorzien, lijkt Mourinho volgens Manchester Evening News de beste papieren te hebben om Miralem Pjanic als een van zijn vier grote zomeraankopen te presenteren. De middenvelder van AS Roma zou voor 38 miljoen euro mogen vertrekken uit de Italiaanse hoofdstad, wat ook voor andere topclubs geen onoverbrugbare horde zou zijn. Ook Juventus, Paris Saint-Germain en Barcelona hebben immers een oogje op de 26-jarige Bosniër.

Juventus zou op zijn beurt achter Dani Alves aanzitten, de rechterflankspeler die afgelopen week na acht jaar de deur achter zich dichttrok bij Barcelona. De 33-jarige Braziliaan vertelde Sportitalia dat Juventus zijn nieuwe werkgever wordt. 'Ik ben altijd vrolijk, maar nu ben ik nog vrolijker. Ik ben blij dat ik naar Juventus ga.' Naar verluidt ligt er voor hem een contract voor twee seizoenen klaar in Turijn.

De Israëlische doelpuntenmachine Eran Zahavi werd de laatste weken in verband gebracht met Ajax, maar de spits lijkt nu te zwichten voor het grote geld uit China. Zahavi scoorde de laatste drie seizoenen liefst 92 keer voor Maccabi Tel Aviv, waar hij een halfjaar samenwerkte met de nieuwe Ajax-coach Peter Bosz. Maar volgens ONE geeft de bijna 29-jarige spits er nu de voorkeur aan zijn toekomst veilig te stellen met een lucratief avontuur in de Chinese Super League.

Als Ronald Koeman vertrekt bij Southampton, dan geldt Unai Emery volgens AS als voornaamste kandidaat hem op te volgen. Maar de manager, die de laatste drie seizoenen met Sevilla de Europa League won, zou volgens Italiaanse media ook al met AC Milan in onderhandeling zijn. En om het nog even wat ingewikkelder te maken: mocht de overgang van Koeman naar Everton afketsen, dan zou de 44-jarige oefenmeester zich ook kunnen verheugen in de belangstelling van die club. Ook Paris Saint-Germain wordt genoemd als geïnteresseerde partij voor Emery.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.