Transferdagboek 10/06: Neymar, Aubameyang en Guerreiro

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 10/06: Neymar, Aubameyang en Guerreiro

De contractverlenging van Neymar zou slechts een formaliteit zijn, maar in Brazilië wordt getwijfeld of de aanvaller daadwerkelijk nog lang bij Barcelona blijft. Universo Online meldt dat er een vertrek in 2017 wordt gepland. De bestemming is Paris Saint-Germain, dat de vastgelegde afkoopsom van 192 miljoen euro blijkbaar wil neerleggen.

En dan zouden ook zijn landgenoten Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Lucas Moura en Maxwell de aanvaller ervan overtuigd hebben dat Parijs de juiste keuze is. Bovendien kan de Braziliaan een flinke salarisverhoging tegemoet zien. In plaats van de 25 miljoen in Camp Nou kan Neymar in het Parc des Princes het dubbele per jaar opstrijken.

Pierre-Emerick Aubameyang staat in de belangstelling van menig club. Maar alle geïnteresseerden kunnen zich beter richten op andere opties. Borussia Dortmund, dat sterkhouders Mats Hummels en Ilkay Gündogan al is kwijtgeraakt, heeft volgens Bild een etiket niet te koop op de Gabonese aanvaller geplakt.

BVB is aan de andere kant hard bezig de selectie van vers bloed te voorzien. Na Sebastian Rode (Bayern München), Marc Bartra (Barcelona), Mikel Merino (Osasuna), Ousmane Dembelé (Stade Rennes) en Emre Mor (FC Nordsjaelland) staat Raphäel Guerreiro volgens L'Equipe op het punt nieuweling nummer zes te zijn. De linksback van Lorient, naar verluidt met een prijskaartje van twaalf miljoen euro om zijn nek, zou tot medio 2020 tekenen.

Middlesbrough zou een poging willen ondernemen om Radamel Falcao op huurbasis over te nemen van AS Monaco. Volgens de Daily Express hoopt de club die komend seizoen terugkeert in de Premier League te profiteren van het feit dat Jorge Mendes zowel de belangen van de dertigjarige Falcao als die van Middlesbrough-manager Aitor Karanka behartigt. De afgelopen twee seizoenen stelde de Colombiaan hevig teleur bij Manchester United en Chelsea.

De kans is groot dat het avontuur van Thomas Vermaelen bij Barcelona binnenkort tot een einde komt. De dertigjarige Belg is mede door blessures nooit doorgebroken in Catalonië en mag daarom vertrekken. Hij hoopt zelf terug te keren naar de Premier League, waar hij excelleerde bij Arsenal. Liverpool en West Ham United hebben volgens Sport belangstelling getoond voor de voormalige Ajacied.

Ramires vertrok een paar maanden geleden van Chelsea naar China, maar de kans bestaat dat hij binnenkort terugkeert in Europa. De 29-jarige middenvelder van Jiangsu Suning wordt namelijk in verband gebracht met Internazionale, de club die eerder deze maand in handen kwam van de Suning Group. 'Inter spreekt me wel aan', laat Ramires weten in La Gazzetta dello Sport. 'Er is op dit moment niets concreet, maar ik sta open voor de Serie A.'

Verkast Antonio Cassano naar San Marino? Tre Penne heeft volgens La Gazzetta dello Sport een lijntje uitgeworpen naar de aanvaller. Als kampioen van het dwergstaatje heeft Tre Penne zich geplaatst voor de eerste voorronde van de Champions League en daarin wil het met een paar grote namen voor de dag komen. Behalve de 33-jarige Cassano, die mag vertrekken bij Sampdoria, staat ook de clubloze veteraan Antonio Di Natale op het verlanglijstje.

Barcelona is na het vertrek van Dani Alves op zoek naar een nieuwe rechtsback. Hector Bellerín van Arsenal geldt als gedroomde kandidaat, maar Barça houdt er rekening mee dat hij onhaalbaar is. In dat geval gaan de Catalanen winkelen bij een andere Londense club. Chelsea-verdediger César Azpilicueta wordt namelijk als alternatief gezien, meldt The Daily Telegraph.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.