Transferdagboek 25/06: Nainggolan, Gini en Krychowiak

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 25/06: Nainggolan, Gini en Krychowiak

De kans dat Radja Nainggolan het komende seizoen in het shirt van Chelsea speelt, wordt steeds groter volgens Il Corriere dello Sport. Hoewel AS Roma met Miralem Pjanic (Juventus) al een middenvelder zag vertrekken en de Romeinen verkondigen dat ze niet nog een speler uit die linie laten vertrekken, hebben The Blues de Belg volgens het Italiaanse medium al overgehaald met het meest recente contractvoorstel. Nainggolan gaat bij een transfer namelijk zes miljoen euro per seizoen verdienen in Londen.

De Romeinen kunnen hem maar vier miljoen euro per seizoen aanbieden en daar lijkt de EK-ganger geen genoegen mee te nemen. Zijn huidige werkgever neemt dan weer geen genoegen met biedingen onder de dertig miljoen euro, een som geld die AS Roma direct weer uit wil geven aan een vervanger. De namen Georginio Wijnaldum, Axel Witsel, Milan Badelj en Amadou Diawara zingen volgens hetzelfde dagblad momenteel rond in de Italiaanse hoofdstad.

Grzegorz Krychowiak is dicht bij een overgang naar Paris Saint-Germain. De Pools international staat sinds de zomer van 2014 onder contract bij Sevilla, maar na de defensieve middenvelder heeft volgens France Football nu ook de La Liga-club een akkoord bereikt met de Parijzenaars. Krychowiak, die bij Girondins Bordeaux, Reims en FC Nantes al actief was in de Ligue 1, zou de Europa League-winnaar 45 miljoen euro opleveren.

Er gaan weinig dagen voorbij dat Vincent Janssen niet in verband wordt gebracht met een transfer. Zaterdag pakt de Franse krant L'Équipe uit met het bericht dat Paris Saint-Germain belangstelling toont voor de aanvalsleider van AZ. Janssen wordt gezien als de ideale stand-in van Edinson Cavani. De Franse kampioen gaat sowieso aanvallers halen om het vertrek van Zlatan Ibrahimovic op te vangen.

Volgens L'Equipe voegt Paris Saint-Germain zich bij het rijtje clubs dat interesse heeft in Vincent Janssen.
Volgens L'Equipe voegt Paris Saint-Germain zich bij het rijtje clubs dat interesse heeft in Vincent Janssen.

Real Madrid is volgens The Daily Mirror bereid om James Rodríguez te laten gaan naar Manchester United, mits de nieuwe werkgever van José Mourinho een bedrag van zestig miljoen euro op tafel legt. De WK 2014-topscorer verloor onder Zinedine Zidane zijn basisplaats in Madrid en zou zijn zinnen daarom hebben gezet op een transfer. Spaanse media berichtten eerder al dat Rodríguez zo zeker is van een vertrek dat hij zijn huis te koop heeft gezet.

Voor Ozan Tufan krijgt het EK ondanks de vroege uitschakeling van Turkije misschien nog een mooie nasleep. De 21-jarige middenvelder van Fenerbahçe wordt volgens The Chronicle op de voet gevolgd door Sunderland, Everton, Manchester United en Southampton.  Tufan maakte dinsdag de 2-0 in de groepswedstrijd die de Turken ook met die cijfers wonnen van Tsjechië. Een pyrrusoverwinning, zo bleek achteraf.

Arsenal zou zijn oog hebben laten vallen op Islam Slimani nu Jamie Vardy na het EK zijn handtekening zal zetten onder een sterk verbeterd contract bij Leicester City. De 28-jarige Slimani staat momenteel op de loonlijst bij Sporting Lissabon.  Volgens Metro was ook Leicester City geïnteresseerd in de 28-jarige aanvaller uit Algerije, maar ziet het af van zijn komst nu Vardy langer aan de club verbonden blijft.

Atlético Madrid gaat deze zomer een poging ondernemen om Pierre-Emerick Aubameyang los te weken van Borussia Dortmund. Althans, dat kondigt de vader van de trefzekere aanvaller aan in de krant AS. 'Na zo'n sterk seizoen zijn er natuurlijk veel clubs geïnteresseerd en dat geldt ook voor Atlético.' Aangezien Aubameyang nog een contract tot medio 2020 heeft bij Dortmund, zal hij niet voor een habbekrats zijn op te halen.

Over vaders gesproken: de pa van Neymar heeft nogmaals gezegd dat zijn zoon geen enkele reden heeft om Barcelona te verlaten. Al maanden onderhandelt de Braziliaan over het verlengen van zijn in 2018 aflopende contract. Real Madrid zou achter de schermen bezig zijn met een 'operatie Neymar'. 'Neymar voelt zich gelukkig bij Barcelona, de kans dat hij naar Real Madrid vertrekt is nul procent', is Neymar senior duidelijk in gesprek met FOX Sports Brasil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.