Transferdagboek 23/06: Townsend, Sanabria en Gabbiadini

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 23/06: Townsend, Sanabria en Gabbiadini

Andros Townsend lijkt niet van plan te zijn bij Newcastle United te blijven nu zijn reddingspoging mislukt is. De buitenspeler kwam in de winterstop nog naar St. James' Park om The Magpies te helpen bij de strijd tegen degradatie, maar kon de aftocht richting het Championship niet voorkomen. Crystal Palace, West Ham United, Liverpool en Manchester City hebben volgens The Express interesse, maar West Bromwich Albion zou het dichtst zijn bij het aantrekken van de 24-jarige Engelsman. Townsend mag voor veertien miljoen euro vertrekken.

Tottenham Hotspur voerde al gesprekken met AZ-spits Vincent Janssen over een transfer, maar er lijken meer opties te zijn voor de Londenaren. Dat doet zaakwaarnemer Raul Verdù namelijk geloven. Hij heeft met de Tottenham contact gehad over zijn cliënt Antonio Sanabria, de twintigjarige Paraguayaan die bij AS Roma onder contract staat. 'Het is nog niet concreet, maar we hebben gesproken. Het is nu aan AS Roma. Met sportief directeur Walter Sabatini zal ik de toekomst van Sanabria bespreken', zegt Verdù tegen Tuttomercatoweb. Het voorbije seizoen speelde Sanabria op huurbasis bij Sporting Gijón, waarvoor hij elf keer scoorde.

Stoke City heeft tevergeefs geprobeerd Manolo Gabbiadini naar de Premier League te halen, dat bevestigen bronnen aan het Italiaanse Sky. Een bod van 25 miljoen euro was niet genoeg voor Napoli. De 24-jarige Italiaan fungeert in Napels als back-up voor Serie A-topscorer Gonzalo Higuaín. Gabbiadini scoorde het voorbije seizoen vijf keer in de Italiaanse competitie.  

Zlatan Ibrahimovic is klaar als international. En nu kan hij zich gaan richten op zijn toekomst als clubspeler. Manchester United geldt nog immer als de beoogde bestemming. Maar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola heeft tegenover Mediaset Premium twijfels gezaaid. 'Hij heeft me verteld waar hij naar toe wil. Of hij teruggaat naar Italië? Hoop sterft als laatste. We zullen zien.'

Graziano Pellè keert mogelijk terug in de Serie A. Volgens het Italiaanse Il Tempo denkt Lazio er sterk over om de spits over te nemen van Southampton. Aanstaand trainer Marcelo Bielsa heeft het groene licht al gegeven. Schijnbaar is een bedrag van elf miljoen euro genoeg.

Normaal gesproken is het lastig om Engelse talenten weg te lokken. RB Leipzig doet toch een poging om Reece Oxford voor zich te winnen. Deze zeventienjarige centrale verdediger, en de jongste Premier League-debutant ooit van West Ham, heeft een aanbieding uit Duitsland ontvangen. Hij kan bij de Duitse promovendus 26 duizend euro per week verdienen, zo vertelt Sky Sports.

Maar er zijn kapers op de kust. Manchester United en Liverpool zien ook genoeg perspectief voor Oxford, die nog tot medio 2019 onder contract staat bij West Ham United. De verdediger wil bovendien liever in Engeland blijven. Newcastle United, dat hem op huurbasis wil overnemen, is ook een optie voor de belofte die nog wacht op zijn echte doorbraak bij The Hammers.

Over West Ham gesproken, de Londense club heeft zijn zinnen gezet op een aanvaller van naam. Naast Simone Zaza is Alexandre Lacazette een serieuze kandidaat. Olympique Lyon kan een bod van 35 miljoen euro tegemoet zien van West Ham, zo weet The Mirror te melden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.