Transferdagboek 20/06: Kanté, Torres en Embolo

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 20/06: Kanté, Torres en Embolo

Zoals bekend dingen verschillende clubs naar de hand van N'Golo Kanté, die afgelopen seizoen grote indruk maakte bij Leicester City en ook tijdens het EK op dreef is. De 25-jarige Fransman wordt volgens het Spaanse dagblad AS ook begeerd door Real Madrid. Coach Zinedine Zidane zou Kanté beschouwen als de Claude Makélélé van deze tijd, hoewel ook Casemiro afgelopen seizoen voldeed in deze rol.

Fernando Torres zou op het punt staan een contract tot medio 2017 te ondertekenen bij Atlético Madrid. De 32-jarige aanvaller is officieel nog tot en met 30 juni eigendom van AC Milan, de club die hem de voorbije anderhalf jaar al verhuurde aan Atlético. De afgelopen periode werd Torres geregeld in verband gebracht met Chinese clubs.

Breel Embolo speelt zich op het EK-podium verder in de kijker. De negentienjarige Zwitser was hard op weg om zijn carrière in de Bundesliga voort te zetten. Promovendus RB Leipzig was bereid meer dan twintig miljoen euro neer te leggen voor de spits, maar is zondag officieel afgehaakt. Schijnbaar is in Leipzig het geduld op met FC Basel, dat naar verluidt in Manchester United nog een ijzer in het vuur heeft.

Bij VfL Wolfsburg lijkt een flinke draai aan een spitsencarrousel te worden gegeven. Het vertrek van Bas Dost en Max Kruse is aan de orde gekomen, terwijl de naam Vincent Janssen in verband is gebracht met Die Wölfe. Nu staan André Schürrle en Julian Draxler op lijstjes van Borussia Dortmund, Manchester United en Arsenal.

Volgens technisch directeur Klaus Allofs is een verkoop van de twee Duitse internationals uitgesloten. 'We willen beiden niet laten gaan', tekende Bild op uit de mond van Allofs, die tegenover Wolfsburger Allgemeine wat de transfer van Jeffrey Bruma betreft nog een beetje geduld vraagt.

Ondanks een weinig verheffend verblijf op Stamford Bridge – slechts twee duels voor The Blues – blijft Alexandre Pato mogelijk in Europa. De Braziliaanse aanvaller, in januari door Corinthians verhuurd aan Chelsea, heeft de interesse gewekt van Fenerbahçe. Blijkbaar hebben ze ondanks de aanwezigheid van Robin van Persie behoefte aan aanvallende versterking.

Paul Pogba liet in het laatste groepsduel op het EK in Frankrijk maar weer zien waar hij allemaal toe in staat is en waarom vele Europese topclubs achter hem aan zitten. Real Madrid lijkt de meest geïnteresseerde partij. De Madrilenen hebben de gesprekken over een transfer van de 23-jarige middenvelder van Juventus geopend, zegt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in een interview in Marca. 'Pogba is idolaat van Real Madrid en Zinedine Zidane (hoofdtrainer, red.). Dat zal meewegen in zijn beslissing', stelt de Nederlander met Italiaanse roots, die spreekt van een prijskaartje tussen de '120 en 140 miljoen euro'.

Om zulke bedragen zal het bij in Wayne Rooney geïnteresseerde clubs niet meer gaan. De dertigjarige captain van Manchester United werd eerder in verband gebracht met een vertrek naar een Chinese club, maar geeft zelf aan dat hij zijn tot medio 2019 doorlopende contract open wil breken. 'Ik wil dat contract sowieso uitdienen en sta ervoor open om bij te tekenen, maar dat is aan de clubleiding', zegt de aanvaller annex middenvelder in United We Stand, een supportersblad van The Red Devils.

Goed nieuws voor FC Groningen, want Filip Kostic is volgens SuperDeporte op weg naar Valencia. De transfer van de vleugelaanvaller van VfB Stuttgart hangt al geruime tijd in de lucht, maar volgens het Spaanse medium is de kogel – ter waarde van naar verluidt vijftien miljoen euro – nu door de kerk. En omdat de noorderlingen bij de transfer - voor zes miljoen - een doorverkooppercentage van vijftien procent van de winst hebben bedongen, zien zij dus waarschijnlijk 1,35 miljoen tegemoet.

Frank de Boer kan een nieuwe club toevoegen aan het lijstje mogelijk nieuwe werkgevers. Volgens La Gazzetta dello Sport staat de ex-hoofdcoach van Ajax er goed op bij AC Milan. De oud-verdediger begon zijn trainerscarriere met een Champions League-duel met de Italianen, maar is nu in beeld om dé grote naam te worden die de Rossoneri weer terug naar de top moet brengen. Overigens is De Boer niet de enige naam op het lijstje van AC Milan. Ook Louis van Gaal, Marco Gampaolo, André Villas-Boas en Christian Brocchi mogen nog hopen op de klus.

De naam De Boer zou ook al gevallen zijn bij Southampton, waar hij de naar Everton vertrokken Ronald Koeman op zou moeten volgen. Victor Wanyama wacht niet op het moment dat The Saints een nieuwe manager presenteren, want volgens Sky Sports is hij op weg naar Tottenham Hotspur. Het Engelse medium meldt dat beide clubs er al uit zijn. De Londenaren zouden ruim vijftien miljoen euro neer moeten tellen voor de 24-jarige centrale middenvelder.

Koeman moet op zijn beurt weer vrezen voor een vertrek van Romelu Lukaku. Hoewel hij eind vorige week aangaf dat hij hoopt dat de Belgische spits nog een jaartje actief blijft op Goodison Park, lijkt zijn toekomst elders te liggen. Volgens Het Nieuwsblad staat hij namelijk wel degelijk voor een transfer, naar Chelsea, Juventus of Paris Saint-Germain. De 23-jarige aanvalsleider hield eerder in gesprek met het Franse GQ nog alles in het midden. 'Ik wil naar een club waar ik titels bij kan schrijven, maar laat het voorlopig over aan mijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.).'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.