Transferdagboek 15/06: Stones, Forlán en Weigl

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 15/06: Stones, Forlán en Weigl

Manchester City zou alles op alles zetten om John Stones los te weken van Everton, zo bericht The Mirror. De 22-jarige verdediger stond vorig jaar op de nominatie om te vertrekken naar Chelsea, ware het niet dat The Toffees tot drie keer toe weigerden een bod te accepteren. De nieuwe City-manager Pep Guardiola wil per se verdedigers halen omdat hij het naar verluidt niet ziet zitten in Nicolás Otamendi en Eliaquim Mangala.

Diego Forlán is inmiddels 37, maar de Uruguayaanse international denkt nog niet aan stoppen, meldt L'Équipe. De aanvaller pakte afgelopen zondag het kampioenschap van Uruguay met Peñarol, waar hij na dit seizoen vertrekt. Het is de vraag waar zijn toekomst ligt.

Julian Weigl staat in belangstelling van Paris Saint-Germain. Volgens de Duitse krant Der Westen starten de gesprekken tussen de Duitse EK-ganger (20) van Borussia Dortmund en de Franse kampioen na het EK. De defensieve middenvelder moet in de Franse hoofdstad het alternatief worden voor Thiago Motta, die met zijn 33 jaar al tegen het einde van zijn carrière loopt. Weigl wordt ook gelinkt aan Barcelona en Manchester City.

We blijven in Dortmund, want de club uit Dortmund heeft volgens Kicker aangegeven dat Henrikh Mkhitaryan blijft, ondanks dat zijn contract over een jaar al afloopt. Er waren geruchten dat de Armeniër naar Manchester United zou gaan.

Valencia heeft een bod van Chelsea op André Gomes afgeslagen, schrijft Sky Sports. De Engelsen zouden iets meer dan veertig miljoen euro hebben geboden voor de Portugese middenvelder. Daar neemt Valencia geen genoegen mee, aangezien het 25 procent van het transferbedrag moet afstaan aan Benfica, de oude club van Gomes. Daarom verlangen de Spanjaarden tien miljoen euro meer.

La Gazzetta dello Sport meldt dat AS Roma wil verlengen met Radja Nainggolan. De middenvelder, die met België mee is naar het EK, is na het vertrek van Miralem Pjanic naar Juventus nog belangrijker geworden. Het huidige contract van Nainggolan loopt nog tot 2020. Bij een verlenging krijgt hij een forse salarisverhoging.

De Belg kan er ook voor kiezen om naar Chelsea te verhuizen. In het laatste geval gaat AS Roma proberen de Belgisch international Axel Witsel van Zenit Sint-Petersburg te halen als vervanger, volgens Het Nieuwsblad.

Zaakwaarnemer Mark McKay van EK-smaakmaker Dimitri Payet zei dinsdag dat de kans op een vertrek van zijn cliënt niet groot is. Toch denkt AS dat Atlético Madrid de Fransman wil losweken bij zijn club West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.