Transferdagboek 11/06: Witsel, Valero, Bale en Morata

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 11/06: Witsel, Valero, Bale en Morata

Axel Witsel mag dan wel in Frankrijk zijn om met België een gooi te doen naar de Europese titel, zijn zaakwaarnemer is druk bezig met een transfer. De 27-jarige middenvelder wil namelijk weg bij Zenit Sint-Petersburg. Voorlopig is het nog wachten op aanbiedingen, zegt spelersmakelaar Luciano D'Onofrio tegen Het Laatste Nieuws. 'Er is nog geen geld in de markt. Clubs wachten nog af.'

Nog wat routine en creativiteit nodig? Everton heeft ex-Ajacied Steven Pienaar transfervrij laten gaan. Het voorbije seizoen kwam de Zuid-Afrikaan amper aan de bak op Goodison Park, dat sinds 2012 het speeldecor was voor Pienaar. Op 34-jarige leeftijd start de buitenspeler de zoektocht naar een nieuwe club.

Een extra middenvelder is voor AS Roma geen overbodige luxe, nu spelmaker Miralem Pjanic naar Juventus vertrekt. Volgens Il Tempo is Borja Valero in beeld om de Romeinen te versterken. De vraagprijs kan weleens een struikelblok vormen. Fiorentina wil minstens twintig miljoen euro voor de 31-jarige Spanjaard, die het voorbije seizoen in de Serie A vier keer scoorde en vijf assists leverde.

Álvaro Morata heeft volgens Italiaanse media een beslissing over zijn toekomst uitgesteld omdat hij eerst wil afwachten of Zlatan Ibrahimovic daadwerkelijk bij Manchester United tekent. De 23-jarige aanvaller van Juventus heeft naar verluidt een absolute voorkeur voor een transfer naar de Red Devils, maar ziet het niet zitten om tweede viool te spelen in de aanvalslinie van het team van José Mourinho.

En dan houdt Morata nog geen rekening met de vermeende belangstelling van Manchester United voor Gareth Bale. Het Spaanse El Confidencial denkt te weten dat de Mancunians een 'wereldrecordbod' van 120 miljoen euro voorbereiden op de 26-jarige Welshman. Bale wordt al jaren in verband gebracht met een overgang naar Old Trafford.

Borussia Dortmund trekt deze transferzomer nadrukkelijk de kaart van de jeugd. De Duitse vicekampioen overweegt volgens Bild te bieden op Oleksandr Zinchenko, een van de grootste talenten in Oekraïne die niet voor niets is opgenomen in de EK-selectie van het Oost-Europese land. Momenteel verdient de middenvelder zijn brood bij het Russische Ufa. Dortmund legde eerder al de supertalenten Ousmane Dembelé (Stade Rennes) en Emre Mor (FC Nordsjælland) vast.

Zijn contract bij Southampton loopt al in 2017 af. Tel daarbij op dat Ronald Koeman op het punt staat te tekenen bij Everton en de link tussen Graziano Pellè en The Toffees is snel gelegd. Engelse tabloids melden dat Southampton een bod van vijf miljoen pond (6,3 miljoen euro) kan verwachten vanuit Liverpool voor de bijna 31-jarige spits die momenteel met Italië deelneemt aan het EK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.