Transferdagboek 16/06: Lichtsteiner, Mustafi en Balotelli

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 16/06: Lichtsteiner, Mustafi en Balotelli

Stephan Lichtsteiner, die met Zwitserland mee is naar het EK, staat in de belangstelling van Manchester City en Chelsea, meldt de Daily Star. Pep Guardiola schijnt een groot fan te zijn van de rechtsback van Juventus, dat minimaal acht miljoen euro wil zien voor hem. Ook Chelsea, waar de huidige bondscoach van Italië Antonio Conte na het EK aan de slag gaat, heeft interesse. Conte kent Lichtsteiner nog uit hun gezamenlijke tijd bij Juventus tussen 2011 en 2014.

De club uit Turijn wil zich op zijn beurt graag versterken met Shkodran Mustafi, die namens Duitsland ook actief is op het EK, claimt het Duitse Sport1. Dan moeten de Italianen wel het contract van Mustafi met Valencia tot 2019 afkopen. Juventus wil de verdediging in de komende jaren verjongen, omdat Andrea Barzagli en Giorgio Chiellini al ver in de dertig zijn. Bovendien wordt Leonardo Bonucci in verband gebracht met andere clubs.  

Volgens Mino Raiola ligt de toekomst van Mario Balotelli niet bij Liverpool, maar bij de Turkse kampioen Besiktas. Dat heeft de zaakwaarnemer tegen Spox gezegd. Raiola zou Balotelli, die nog een contract heeft tot 2018 in Milaan, hebben aangeboden in Turkije. De Italiaanse spits speelt sinds 2014 in Engeland, maar flopte volledig.

Volgens El Mundo Deportivo is Cesc Fàbregas aangeboden bij Real Madrid, dat tussen 2006 en 2009 al geïnteresseerd was in de diensten van de Spaanse middenvelder. Van een transfer kwam het destijds niet. Real heeft overigens laten weten dat het geen interesse heeft in Fàbregas, die jarenlang voor aartsrivaal Barcelona voetbalde.

Sime Vrsaljko staat op het punt om zijn transfer naar Atlético Madrid af te ronden. De rechtsback van Sassuolo kost de Spaanse topclub vijftien miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog hoger kan oplopen. Ook Napoli had een akkoord met Sassuolo, maar de Kroatische EK-ganger geeft de voorkeur aan een verhuizing naar de Primera División.

Borussia Dortmund is vastberaden Henrikh Mkhitaryan te behouden, dat bleek woensdag al uit berichten in Duitsland. Een bod van Manchester United van bijna 25 miljoen euro is volgens The Mirror daarom afgewezen. Arsenal, eveneens geïnteresseerd in de Armeniër, schakelt met dat gegeven in het achterhoofd over naar Mario Götze. Dat schrijft althans The Sun. Manager Arsène Wenger ziet de bij Bayern München niet voor vol aangeziene aanvallende middenvelder als welkome toevoeging, al zou Arsenal wel minstens dertig miljoen moeten neertellen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp wordt ook steevast in verband gebracht met een hereniging met Götze. De Duitse oefenmeester shopte eerder al in eigen land voor een centrale verdediger. Joël Matip komt transfervrij over van Schalke 04. Dat zorgt ervoor dat Martin Skrtel het wel gehad heeft op Anfield. Met verder nog Dejan Lovren en Mamadou Sakho als concurrenten, wil de Slowaakse mandekker zijn heil elders zoeken. Fenerbahçe gaat de 31-jarige EK-ganger volgens The Daily Mail verlossen van zijn reserverol op Anfield.

Waar Skrtel zeven miljoen euro moet kosten, is Gökhan Gönül na het EK gratis op te pikken bij Fenerbahçe. De 31-jarige rechtsback speelt al negen jaar voor de Turkse topclub, maar had waarschijnlijk nooit kunnen vermoeden dat hij zijn loopbaan kan afsluiten bij Barcelona. Dat beweren Turkse kranten. Dani Alves staat immers op het punt te vertrekken uit Camp Nou. En dat geldt ook voor Martín Montoya. De 25-jarige Spanjaard werd dit seizoen al verhuurd aan Real Betis en is nu bij Fenerbahçe in beeld om Gökhan Gönül op te volgen.

Nederland ontbreekt op het EK, maar dat betekent niet dat internationals onder de radar blijven. Zowel Tim Krul als Kevin Strootman wordt in verband gebracht met het Everton van Ronald Koeman. De 28-jarige doelman en 26-jarige middenvelder zijn hersteld van zware knieblessures en dus zou Koeman zijn kans schoon zien. The Times schrijft dat Krul, nog één jaar onder contract bij het gedegradeerde Newcastle United, de eerste keeper moet worden. The Liverpool Echo beweert dat The Toffees bereid zijn veel geld uit te geven voor de bij AS Roma zeer gewaardeerde Strootman.

Chelsea telde vorig jaar nog elf miljoen euro neer voor Asmir Begovic, maar de Bosnische doelman zou zijn rol van reserve achter de Belgische sluitpost Thibaut Courtios na één seizoen alweer zat zijn. Manager Antonio Conte wil Begovic volgens The Guardian best laten gaan, omdat Steve Mandanda transfervrij is op te pikken in Marseille. De 31-jarige Fransman speelde de afgelopen negen jaar voor het plaatselijke Olympique en heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Premier League. Ook Crystal Palace heeft interesse in Mandanda.

De Engelse elite-afdeling was ook jarenlang het terrein van Roberto Martínez, maar de Spaanse manager werd na afgelopen seizoen de laan uitgestuurd door Everton. Volgens Het Laatste Nieuws  praat de voormalig manager van Wigan Athletic nu met Anderlecht. Manager Herman Van Holsbeeck is echter een druk bezet man. Ook de Noor Ole Gunnar Solskjær en de Fransman Paul Le Guen zouden in Brussel kandidaat zijn. Volgens Kicker is de strijd om de trainersstoel van Paars Wit gewonnen door 1. FC Nürnberg-coach René Weiler, ook wel de Zwitserse Jürgen Klopp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.