Transferdagboek 17/06: Enoh, Candreva en Neymar

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 17/06: Enoh, Candreva en Neymar

Het was al diverse keren dichtbij, maar het heeft er alle schijn van dat in de komende dagen toch écht de bevestiging komt dat Neymar zijn contract verlengt bij Barcelona. De 24-jarige Braziliaan gaat waarschijnlijk een lucratieve verbintenis tekenen tot medio 2021. Neymar, die sinds medio 2013 voor de Catalaanse grootmacht uitkomt, werd de voorbije maanden in verband gebracht met Paris Saint-Germain en Manchester United. Op Twitter neemt hij nu zelf ook een voorschot op zijn contractverlenging door te twitteren. 'Erg blij om de droom langer te laten duren', zo luidt de vrije vertaling.

Neymar heeft de voorbije seizoenen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In 141 officiële duels kwam hij tot 85 goals en 38 assists. Afgelopen seizoen waren zijn cijfers ook indrukwekkend. In 49 optredens kwam hij tot 31 doelpunten en tekende hij voor twintig verzilverde voorzetten. Neymar, die de start van het komende seizoen zal missen door zijn deelname aan de Olympische Spelen, won met Barcelona ook al de nodige prijzen. Zo werd hij twee kampioen, veroverde hij twee keer de beker en één keer de Champions League. Voorzitter Josep Maria Bartomeu ging eerder vandaag al in op de situatie van Neymar. 'Hij wil blijven. In de komende dagen zal de deal worden afgerond.'

Door het vertrek van Roy Hodgson zoekt Engeland naar een bondscoach. Gareth Southgate stelde dat hij zichzelf vanwege zijn geringe ervaring eigenlijk niet de geschikte man vindt, maar Ryan Giggs komt nu met een opvallende oplossing. De Welshman, vooralsnog nog steeds assistent-manager bij Manchester United, noemde immers de naam van Louis van Gaal als ervaren man die Southgate zou kunnen ondersteunen. 'Glenn Hoddle, Terry Venables, Sir Alex Ferguson of Louis van Gaal. Durf out-of-the-box  te denken', aldus de Welshman. Met de Nederlandse coach werkte Giggs samen bij United, dat José Mourinho als opvolger van Van Gaal aanstelde. Giggs was als EK-analyticus te gast bij ITV toen hij zijn uitspraken deed, maar wilde niets zeggen over zijn eigen toekomst.

Eyong Enoh heeft een nieuw contractvoorstel van Standard Luik naast zich neergelegd. De ex-Ajacied hoopt namelijk op een kans in de Premier League, weet ESPN. De dertigjarige middenvelder uit Kameroen staat er volgens het medium goed op bij meerdere clubs uit de Engelse competitie, waaronder het Everton van de kersverse manager Ronald Koeman, diens voormalige club Southampton en Crystal Palace.

Antonio Candreva wordt in verband gebracht met een transfer naar Internazionale, maar de zaakwaarnemer van de Italiaanse middenvelder weerspreekt de verhalen dat er al een akkoord zou zijn tussen zijn cliënt en de club uit Milaan. 'Eerst moet Inter er nog uit zien te komen met Lazio', zegt Federico Pastorello in gesprek met Italiaanse media. In Rome heeft Candreva nog een contract tot medio 2019.

Barcelona probeert al maanden het in 2018 aflopende contract van Neymar te verlengen. Zolang dat niet is gebeurd, wordt er gespeculeerd over zijn toekomst. Nu doet ook zijn zaakwaarnemer Wagner Ribeiro een duit in het zakje. 'Er zijn drie clubs die Neymars gelimiteerde afkoopsom van tweehonderd miljoen euro op tafel willen leggen', aldus de belangenbehartiger in gesprek met Radio Jovem Pan. 'Meer kan ik niet zeggen, behalve dat Neymar gelukkig is in Barcelona.'

We vervolgen deze aflevering van het dagboek vanzelfsprekend met nieuws over Manchester United, dat onder leiding van José Mourinho voornemens is flink te investeren in de selectie. The Red Devils zouden inzetten op een scheutje creativiteit en daarbij volgens Bild het oog hebben laten vallen op Julian Draxler, die afgelopen zomer de overstapte maakte van Schalke 04 naar VfL Wolfsburg. De 22-jarige Draxler is momenteel met Duitsland actief op het EK in Frankrijk.

De nieuwe Chelsea-manager Antonio Conte wil eerst kijken wat voor vlees hij in de kuip heeft voordat hij miljoenen gaat uitgeven, zo weet The Mirror. Om die reden moet Juventus vrezen dat de Italiaan geen toestemming geeft voor een permanente transfer van Juan Cuadrado naar Turijn. De Bianconeri willen graag verder met de Colombiaanse aanvaller, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Chelsea.

Leicester City zou in vergevorderde onderhandelingen zijn met Olympique Nice over een transfer van Nampalys Mendy. De Leicester Mercury meldt dat de clubs zijn uitgekomen op een bedrag van twaalf miljoen euro. Mendy is een 23-jarige Fransman, die als controlerende middenvelder speelt. Mogelijk moet hij zich gaan ontfermen over de erfenis van de gewilde N'Golo Kanté.

De financiële afdeling van Real Madrid heeft uitgerekend dat het ongeveer 160 miljoen euro zal kosten om Paul Pogba los te weken van Juventus, zo meldt Marca. De kale transfersom bedraagt naar verluidt 140 miljoen euro, hetgeen een royale verbetering van het wereldrecord zou zijn. De resterende twintig miljoen gaat op aan commissie voor Pogba's zaakwaarnemer Mino Raiola.

Bondscoach Jan Kozak van Slowakije meldde woensdag na de galavoorstelling van Marek Hamsík tijdens het EK-duel met Rusland (2-1 winst) dat zijn sterspeler toe is aan een transfer. De 28-jarige spelmaker zelf heeft naar eigen zeggen geen ambities in die richting. 'Mijn contract loopt nog twee jaar door, mijn toekomst ligt in Napels', zegt Hamsík in La Gazzetta dello Sport.

Alex Song zet zijn loopbaan mogelijk voort bij Valencia. Volgens El Mundo Deportivo wil Barcelona definitief af van de 28-jarige middenvelder die de voorbije twee seizoenen werd verhuurd aan West Ham United. Valencia zou maximaal vijf miljoen euro willen bieden, vijf miljoen euro minder dan de vraagprijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.