Transferdagboek 14/06: Payet, Valdés en Ibrahimovic

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 14/06: Payet, Valdés en Ibrahimovic

Zaakwaarnemer Mark McKay van Dimitri Payet acht de kans niet groot dat zijn cliënt deze zomer vertrekt bij West Ham United. 'Hij voelt zich heel gelukkig in Londen', zegt hij tegen Sky Sports. Toch beseft McKay dat de 29-jarige Payet zich in de kijker heeft gespeeld van een aantal Europese topclubs. 'Hij presteert ook goed bij Frankrijk. Het is in elk geval zeker dat je een ridicuul bedrag op tafel moet neerleggen voor Dimitri.'

Victor Valdés wordt mogelijk herenigd met Pep Guardiola. Volgens The Guardian heeft Manchester City, de nieuwe werkgever van de Catalaanse trainer, de 34-jarige keeper hoog op de verlanglijst staan. Valdés stond sinds begin 2015 onder contract bij Manchester United, waar zijn aflopende verbintenis niet wordt verlengd. Gedurende de tweede helft van het voorbije seizoen speelde hij op huurbasis voor Standard Luik.

Manchester United staat te boek als de beoogde bestemming voor Zlatan Ibrahimovic. Maar een deal laat op zich wachten, waarbij naar verluidt de deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro het twistpunt is. En dus ruiken andere clubs hun kans.

Volgens Sport Bild is Bayern München meer dan geïnteresseerd. Carlo Ancelotti zou zelfs al in het geheim hebben gesproken met Ibrahimovic, althans via de zaakwaarnemers om onrust over de Beierse belangstelling te voorkomen. De Italiaanse coach probeerde de Zweed, die wordt gezien als optie als Robert Lewandowski toch vertrekt, twee jaar geleden naar Real Madrid te halen. Ancelotti is nog immers onder de indruk van 'winnaar' Zlatan. Die wil graag de nog ontbrekende titel in zijn carrière (Champions League) winnen en bij Bayern zijn die kansen op die hoofdprijs natuurlijk goed.

Carlo Ancelotti en Zlatan Ibrahimovic werkten eerder samen bij Paris Saint-Germain.
Carlo Ancelotti en Zlatan Ibrahimovic werkten eerder samen bij Paris Saint-Germain.

Ronald Koeman krijgt bij Everton een recordbudget om de selectie naar zijn hand te zetten. In Engeland wordt druk gespeculeerd wie er allemaal in het kielzog van de kersverse manager richting Goodison Park komen. Blijft Graziano Pellè bijvoorbeeld onder de hoede van de oud-international?

Voor Marko Arnautovic (27) – volgens The Sun kiest hij na het EK voor Everton – hoeft Koeman niet al te diep in de buidel te tasten. Stoke City heeft schijnbaar een prijskaartje van zestien miljoen euro gehangen om de nek van de Oostenrijker.

De aanvaller heeft namelijk nog een contract tot medio 2017 bij The Potters, maar wil niet verlengen. 'Ik kan niet zeggen dat ik bij Stoke ben na de zomer, maar mijn doel is om in Engeland te blijven', aldus Arnautovic.

Een andere aanvaller die in verband wordt gebracht met Everton is Cristian Tello. De Spanjaard, die ook in beeld is bij Stoke City (!), zou namelijk na tijdelijke standplaatsen FC Porto en Fiorentina bij The Toffees weer een nieuwe competitie aandoen. Koeman kent mogelijk nog wel mensen om deze deal te sluiten gezien zijn verleden bij Barcelona, de club van Tello (24).

Maar in Engeland wordt gemeld dat Saido Berahino de eerste aankoop zal zijn van Koeman. De 22-jarige aanvaller heeft geen al te gelukkig jaar achter de rug bij West Bromwich Albion en daar loopt zijn contract over een jaar af. Hét moment dus voor een transfer.

Er staan nog meer aanvallers in de belangstelling van Everton, dat waarschijnlijk Romelu Lukaku ziet vertrekken. De Senegalees Khouma Babacar is volgens het Italiaanse Tuttomercatoweb een van hen. De 23-jarige spits zou voor slechts twaalf miljoen euro over te nemen zijn van Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.