Transferdagboek 18/06: Pellegrini, Lukaku en Negredo

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 18/06: Pellegrini, Lukaku en Negredo

In de zoektocht naar een opvolger van Ronald Koeman zou het bestuur van Southampton tot een shortlist gekomen zijn waar Claude Puel, Vítor Pereira en Manuel Pellegrini op staan. Volgens The Daily Telegraph staat Pellegrini open voor een gesprek. De Chileen zoekt een nieuwe uitdaging na zijn vertrek bij Manchester City. Pereira is momenteel trainer van Fenerbahçe en Puel vertrok onlangs bij Olympique Nice.

Juventus gaat op de Belgische toer. Romelu LukakuChristian Benteke of Michy Batshuayi moet Álvaro Morata vervangen als de 23-jarige spits de club verlaat, zo weet La Gazzetta dello Sport. Real Madrid zou van plan zijn Morata terug te kopen voor dertig miljoen euro, hetgeen contractueel mogelijk is. De aanvaller heeft momenteel een basisplaats in het Spaanse EK-team.

Michael Keane kan op de belangstelling van Leicester City rekenen. Veertien miljoen euro heeft de Premier League-kampioen volgens The Mirror over voor de centrumverdediger van Burnley, dat volgend seizoen als promovendus weer in de Premier League speelt. De 23-jarige Engelsman wist niet door te breken bij Manchester United en vertrok bij The Red Devils. Datzelfde deden Danny Simpson en Danny Drinkwater in een eerder stadium. Het duo had het voorbije seizoen een groot aandeel in de landstitel van Leicester.

Swansea City hoopt Roberto Pereyra over te nemen van Juventus, dat schrijft Calcio Mercato. De Italiaanse topclub wil achttien miljoen euro voor de 25-jarige Argentijn. Swansea denkt aan een transfersom van vijftien miljoen euro. Pereyra is in Turijn allerminst zeker van een basisplaats. De middenvelder kwam het voorbije seizoen in de Serie A tot dertien optredens.

Quique Sánchez Flores heeft het sinds kort voor het zeggen bij Espanyol en heeft zijn wensenlijstje klaar. De Spaanse trainer ziet Álvaro Negredo en Pedro León graag naar Barcelona komen, weet El Mundo Deportivo. Negredo heeft een matig seizoen achter de rug bij Valencia en zou zelf wel oren hebben naar een huurperiode bij Espanyol. León koos na een mislukt avontuur bij Real Madrid voor Getafe, waar hij begin 2015 samenwerkte met Sánchez Flores.

Leicester City verwacht Jamie Vardy te kunnen behouden, ondanks interesse van Arsenal. Engelse media meldden eerder dat de Londenaren 28 miljoen euro willen betalen voor de goalgetter van de landskampioen. Een transfer hangt echter niet in de lucht, afgaande op de woorden van Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de vice-voorzitter van Leicester. 'Ik denk dat hij blijft', zegt hij tegen The Daily Mail. 'Het is nu voor ons zaak om weer een sterk team te bouwen, zodat we wederom kunnen verrassen in de Premier League en misschien ook wel in de Champions League.'

Corriere dello Sport denkt te weten dat Atlético Madrid werk gaat maken van de komst van Gonzalo Higuaín. De Madrilenen willen de Argentijn voor zestig miljoen euro overnemen van Napoli, terwijl ook Matías Kranevitter mogelijk een rol speelt bij de deal. De middenvelder moet de omgekeerde weg bewandelen. Napoli wil meer. Voorzitter Aurelio De Laurentiis denkt aan een bedrag van meer dan negentig miljoen euro.

Marco Asensio Willemsen wil na de zomerstop voor zijn kans gaan bij Real Madrid, dat heeft hij vrijdagavond nog maar eens benadrukt bij het ontvangst nemen van een award op Mallorca. 'Ik heb altijd gezegd dat ik voor Real Madrid wil spelen en ik zal er zijn bij de start van het trainingskamp. Daarna zullen we beslissen over mijn toekomst.' De Koninklijke verhuurde het twintigjarige talent het voorbije seizoen aan Espanyol. De aanvallende middenvelder, zoon van een Nederlandse moeder, maakte onlangs zijn debuut voor de nationale ploeg van Spanje.

Amin Younes krijgt bij Ajax mogelijk een landgenoot als collega. Volgens Bild staat doelman Fabian Giefer op het verlanglijstje van de Amsterdammers. De 26-jarige keeper van Schalke 04 kampte lang met blessureleed, maar is nu weer bijna fit. Hij heeft bij Schalke een vervelend seizoen achter de rug, met veel blessures en zonder speeltijd. Nu wil Giefer weer speelminuten maken. Volgens Bild zijn zaakwaarnemers van de sluitpost al in gesprek met Ajax, maar Schalke heeft nog geen bod ontvangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.