Transferdagboek 21/06: Nolito, Meunier en Pellegrini

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 21/06: Nolito, Meunier en Pellegrini

Nolito (29) zou weleens kunnen gaan profiteren van het goede EK waar hij aan bezig is. De Catalaanse tv-zender TV3 meldt immers dat hij naar Manchester City verkast. Celta de Vigo zou de international voor achttien miljoen euro, zijn gelimiteerde afkoopsom, moeten laten gaan.

Volgens de berichtgeving gaat Nolito, die tot op heden één keer scoorde tijdens het EK namens Spanje, voor drie jaar tekenen bij City. Bij die club is Pep Guardiola de nieuwe trainer. En laat dat nou de hoofdtrainer geweest zijn bij Barcelona toen Nolito daar nog in het B-elftal acteerde. Sergio Busquets, ploeggenoot van Nolito op het EK, ging bij het radiostation Onda Cero  al in op het bedrag dat moet worden betaald om Nolito los te weken. Zijn werkgever Barcelona zou immers ook belangstelling hebben. 'Tegenwoordig heb je voor dat bedrag alleen het rechterbeen van een speler, dus dat is zeker een goede deal.'

Nog iemand die zich op het EK in de kijker speelt. Thomas Meunier is volgens Het Nieuwsblad ver in de onderhandelingen met Napoli. De Italiaanse topclub zou bereid zijn zes miljoen euro te betalen aan Club Brugge. Dat de Belg genoemd wordt in Napels is logisch. De naam van Elseid Hysaj wordt door zijn fraaie optredens tijdens het EK overal genoemd. De Albanese rechtsback wordt volgens Spaanse media op de voet gevolgd door Barcelona én Arsenal.

Wat een assist op een EK al niet kan doen. Thomas Meunier verzorgde tegen Ierland de assist waaruit Axel Witsel scoorde en wordt nu bij Napoli genoemd.
Wat een assist op een EK al niet kan doen. Thomas Meunier verzorgde tegen Ierland de assist waaruit Axel Witsel scoorde en wordt nu bij Napoli genoemd.

En over het EK gesproken. Leonid Slutsky kijkt niet bepaald gelukkig terug op het toernooi van Rusland. De WK-gastheer van 2018 behaalde één puntje en werd roemloos uitgeschakeld. Daarop besloot Slutsky, die zijn baan combineerde met zijn werkzaamheden bij CSKA Moskou, op te stappen. De naam die nu genoemd wordt: die van voormalig Manchester City-manager Manuel Pellegrini. De 62-jarige Chileen zou volgens AS  een zeer lucratief contract – naar verluidt tien miljoen euro per jaar – voor twee jaar kunnen tekenen.

Juventus werd in verband gebracht met André Gomes (Valencia) en Javier Mascherano (Barcelona). 'Maar dat zijn utopische doelen', zegt algemeen directeur Beppe Moratta tegen Tuttomercatoweb. 'Barcelona houdt de deur dicht voor Mascherano en de vraagprijs van Valencia voor de Portugees is aardig hoog.' Naar verluidt wil Valencia veertig miljoen euro incasseren voor Gomes.

Corentin Tolisso heeft de potentie om uit te groeien tot een hoofdrolspeler in deze rubriek. De 21-jarige middenvelder van Olympique Lyon, die ook als rechtervleugelverdediger uit de voeten kan, wordt begeerd door Napoli en Arsenal. Volgens L’Équipe heeft de Italiaanse club een bod van 23 miljoen euro uitgebracht op de Fransman. Ook Arsenal zit achter Tolisso aan.

Zoals verwacht vertrekt trainer Laurent Blanc na drie jaar bij Paris Saint-Germain. Volgens zijn zaakwaarnemer Jean-Pierre Bernes laat de officiële bevestiging niet lang meer op zich wachten. 'Tegen het weekend zijn PSG en Laurent Blanc uit elkaar', vertelde Bernes tegen het Franse Europe1. Blanc, die nog een contract heeft tot medio 2018, wordt met name aangerekend dat er geen Europese successen konden worden gevierd.

Romelu Lukaku is dankzij zijn goals tegen Ierland weer hot op de transfermarkt. Maar voorlopig hoeven we geen witte rook te verwachten over de toekomst van de Belgische spits van Everton. 'Eerst het EK', luidt het antwoord van zaakwaarnemer Mino Raiola op vragen over welke bestemming Lukaku kiest. En dat adagium geldt ook voor Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba, ook uit de stal van Raiola.

Toch is de zaakwaarnemer ook niet de rotste. 'Romelu heeft zeker de kwaliteiten om in Italië te spelen. Maar zoals het Italiaanse landschap er momenteel uitziet, is er geen enkel team dat zich ­Romelu kan veroorloven. Hij is te duur voor de Serie A. Tenzij er nieuwe Chinezen komen ­natuurlijk', zegt Raiola in Het Nieuwsblad. 'Alleen de mondiale top kan hem betalen: de topclubs in Engeland, Barcelona, Real ­Madrid en Paris-Saint-Germain.' En in dat rijtje past ongetwijfeld ook ­Bayern München.

In elk geval lijkt Everton afscheid te nemen van Lukaku, die naar verluidt zo'n tachtig miljoen euro gaat opleveren. Dat geld kan Ronald Koeman gebruiken om de selectie van Everton naar zijn hand te zetten. Op Goodison Park is er ook behoefte aan een keeper. 'Als je naar de selectie kijkt, dan zie je maar één doelman', zei Koeman in Liverpool Echo. De oud-international denkt er schijnbaar aan om een oude bekende mee te nemen. Maarten Stekelenburg, die bij Southampton Koeman uit de brand hielp, wordt genoemd als het mogelijke verse bloed dat wordt gezocht.

Quincy Promes is met Spartak Moskou nog niet uitgesproken over het openbreken van het contract. De 24-jarige Oranje-international kan bij de onderhandelingen in elk geval belangstelling uit de Premier League aanvoeren als argument voor betere voorwaarden. Volgens het Russische Izvestia zijn namelijk Arsenal en Tottenham Hotspur in de markt voor de aanvaller, die nog tot medio 2018 vastligt bij de Russische club.

Volgens The Sun zou het zo maar kunnen dat Antonio Candreva en Leonardo Bonucci ook na het EK gaan werken onder Antonio Conte. De huidige Italiaanse bondscoach wil namelijk het tweetal graag meenemen naar Chelsea, waar hij na het EK aan de slag gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.