Transferdagboek 22/06: Vrsaljko, Perisic en Embolo

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 22/06: Vrsaljko, Perisic en Embolo

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de transfer bijna definitief. Sime Vrsaljko verkast van Sassuolo naar Atlético Madrid, meldt La Gazzetta dello Sport. De 24-jarige Kroatische verdediger hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden na het EK. Als dat allemaal goed verloopt, tekent hij voor vier jaar met een optie voor een extra seizoen. Vrsaljko moet bij Atlético de concurrentiestrijd aangaan met Juanfran.

Na de 2-1 zege van Kroatië op Spanje staan er nog meer Kroaten in de belangstelling. Barcelona houdt Ivan Perisic in de gaten, beweert de Spaanse krant Sport. De 27-jarige middenvelder speelde dinsdagavond een uitstekende wedstrijd en maakte ook nog eens de winnende treffer. De huidige club van Perisic, Internazionale, gaat pas praten bij biedingen vanaf 25 miljoen euro.

Genoa staat op het punt om Lucas Ocampos een seizoen te huren van Olympique Marseille, meldt La Gazzetta dello Sport. Als de Argentijnse aanvaller (21) bevalt, dan kan de Italiaanse club ervoor kiezen hem te kopen. Ocampos speelde anderhalf seizoen bij Marseille. Daarvoor kwam hij drie seizoenen uit voor AS Monaco.

Het Duitse Sport1 meldt dat Schalke 04 verregaande belangstelling heeft voor Breel Embolo. De negentienjarige spits, die met Zwitserland mee is naar het EK, staat nu nog onder contract bij FC Basel. Een vijfjarig contract zou klaarliggen voor de Zwitserse tiener. Embolo moet twintig miljoen euro kosten. Ook Manchester United heeft ook al langer interesse.

Manchester United wil ook nog altijd Henrikh Mkhitaryan aan zich binden, volgens de The Daily Mail. Zijn club Borussia Dortmund wil bijna veertig miljoen euro hebben voor de 27-jarige Armeniër. Een bod van circa 23 miljoen euro zou Dortmund eerder hebben geweigerd. United probeert nu om er alsnog uit te komen met een verhoogd bod.

Gregory van der Wiel leek de overstap te maken naar Fenerbahçe, maar mogelijk ligt er volgens L'Équipe toch een contractverlenging voor hem klaar bij Paris Saint Germain, waar zijn contract afloopt. Unai Emery, die waarschijnlijk de nieuwe coach wordt als vervanger van Laurent Blanc, wil Van der Wiel graag op de rechtsbackpositie behouden. De Belgische EK-ganger Thomas Meunier van Club Brugge is eventueel ook een optie voor Emery op die positie. Naar verluidt moet PSG dan wel zes miljoen euro neertellen voor Meunier, die nog een contract heeft tot medio 2019.

PSG wil ook Sevilla-middenvelder Grzegorz Krychowiak, die met Polen actief is op het EK. Voor de gelimiteerde transfersom van 45 miljoen euro, een clausule in het contract, kan hij vertrekken, maar Sevilla wil het liefste niet onderhandelen, volgens Marca. Krychowiak won met Unai Emery, de toekomstige hoofdtrainer van PSG, twee keer de Europa League met Sevilla in de afgelopen twee seizoenen.  

Bas Dost krijgt er mogelijk concurrentie bij. VfL Wolfsburg heeft een bod van twintig miljoen euro gedaan op Juventus-aanvaller Simone Zaza, meldt Sky Sport Italia. De 24-jarige Italiaan staat in belangstelling van veel clubs. Zo zouden Premier League-clubs Swansea City, West Ham United, Crystal Palace en Chelsea interesse hebben in Zaza. Ook AC Milan volgt de EK-ganger.

Na de transfer van Álvaro Morata naar Real Madrid, heeft Juventus versterking nodig in de voorhoede. Alexis Sánchez (Arsenal), Romelu Lukaku (Everton) en Edinson Cavani (Paris Saint Germain) worden genoemd bij de regerend Italiaans kampioen, maar ook de Belg Michy Batshuayi van Olympique Marseille, meldt Sky Sport Italia. De spits, die ook mee is met België naar het EK, moet veertig miljoen euro kosten. Batshuayi schoot afgelopen seizoen zeventien keer raak in de Ligue 1.

Willian zal binnenkort zijn contract met Chelsea verlengen, zegt The Sun. De verbintenis, die nu nog loopt tot 2018, wordt dan verlengd tot medio 2020. Daarmee stelt de Braziliaanse middenvelder Manchester United teleur. Manager José Mourinho hoopte Willian te halen voor een bedrag van circa 78 miljoen euro, want beiden werkten samen bij Chelsea tussen 2013 en 2015.

L'Équipe meldt dat Hatem Ben Arfa transfervrij naar Sevilla gaat. De Franse aanvaller (29) zou een contract voor drie jaar tekenen bij de Europa League-winnaar. Afgelopen seizoen was Ben Arfa bij Olympique Nice goed voor zeventien goals in 34 duels in de Ligue 1. Ook Barcelona en Real Madrid hadden interesse in de schaduwspits.

Ben Arfa in actie voor Nice, dat afgelopen seizoen Europees voetbal haalde dankzij de vierde plek.
Ben Arfa in actie voor Nice, dat afgelopen seizoen Europees voetbal haalde dankzij de vierde plek.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.