Transferdagboek 27/06: Kostic, Pogba, Brady en Lacazette

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 27/06: Kostic, Pogba, Brady en Lacazette

Filip Kostic staat niet alleen in de belangstelling van Valencia. Volgens Kicker aast ook Hamburger SV op de 23-jarige vleugelaanvaller van VfB Stuttgart. Van een akkoord is echter nog geen lang geen sprake. HSV zou maximaal twaalf miljoen euro willen hebben, terwijl Stuttgart eerder denkt aan een bedrag van zeventien miljoen euro. Voor FC Groningen is een mogelijke transfer lucratief: bij de verkoop van Kostic aan Stuttgart in 2014 bedong de Eredivisieclub  een doorverkooppercentage van vijftien procent.

Paul Pogba is nu al een van de boegbeelden van deze transferzomer. De 23-jarige middenvelder van Juventus wordt al maanden gelinkt aan Real Madrid, dat volgens Spaanse media 120 miljoen euro wil neertellen voor de Franse international. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Manchester United besloten minimaal hetzelfde bedrag te reserveren voor Pogba, die in 2012 vertrok bij The Red Devils na het aflopen van zijn verbintenis. Het contract van de Fransman bij Juventus loopt in 2019 af.

De nieuwe Chelsea-manager Antonio Conte heeft er bij de clubleiding op aangedrongen alles op alles te zetten om Radja Nainggolan los te weken van AS Roma, zo meldt The Daily Mirror. De Londenaren zouden na twee eerdere mislukte pogingen nu een derde bod van 38 miljoen euro voorbereiden op de 28-jarige middenvelder. Conte heeft ook nog de ambitie om N'Golo Kanté los te weken van Leicester City. Dit staat los van de mogelijke komst van Nainggolan.

EK-revelatie Robbie Brady speelt volgend seizoen mogelijk in de Champions League. De Ierse flankspeler van Norwich City staat in de belangstelling van Leicester City. Volgens de Leicester Mercury heeft de zaakwaarnemer van de 24-jarige Brady al gesproken met vertegenwoordigers van de Engelse landskampioen.  Norwich City degradeerde vorig seizoen uit de Premier League, waardoor een vertrek van de Ierse EK-held sowieso voor de hand ligt.

Robbie Brady blonk uit tijdens het EK in Frankrijk.
Robbie Brady blonk uit tijdens het EK in Frankrijk.

Jesé Rodríguez zou op het punt staan zijn in 2016 aflopende contract bij Real Madrid te verlengen. Het is de bedoeling dat de 23-jarige Spanjaard, die mede door blessureleed nog steeds wacht op zijn doorbraak in Bernabéu, komend seizoen wordt verhuurd aan een club uit de Primera División. Bayer Leverkusen is volgens dagblad AS echter ook in de race voor Jesé.

Wordt Alexandre Lacazette de nieuwe aanvalsleider van Arsenal? Engelse tabloids, waaronder The Sun, claimen dat vertegenwoordigers van de spits van Olympique Lyon op korte termijn om tafel gaan met Arsenal-manager Arsène Wenger, die zeker 55 miljoen euro zal moeten uittrekken voor de Ligue 1-topscorer van 2014/15. Een meevaller voor de Franse coach is dat de marktwaarde van de 25-jarige Lacazette niet zal stijgen op het EK. Bondscoach Didier Deschamps liet hem namelijk buiten de selectie van Les Bleus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.