Transferdagboek 28/06: Bellerín, Higuaín en Hulk

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 28/06: Bellerín, Higuaín en Hulk

Dani Alves heeft Barcelona definitief verruild voor Juventus. Voor de Spaanse club is dat aanleiding om de zoektocht naar een nieuwe rechtsback te intensiveren. Volgens The Sun betekent dat dat Arsenal op zijn hoede moet zijn. Barcelona heeft namelijk de 21-jarige Héctor Bellerín op de korrel om de vacature te vullen.

Napoli wil graag alle speculaties rond Gonzalo Higuaín de kop indrukken door het contract van de Argentijnse spits open te breken. Maar die pogingen lijken vruchteloos. 'We hebben besloten om het contract niet te verlengen', zei zijn broer en zaakwaarnemer Nicolas Higuaín tegen het Argentijnse Closs Continental. De spits is daarmee niet meteen vertrokken. In zijn doorlopende contract staat de gelimiteerde afkoopsom van 94 miljoen euro.

Valencia staat op het punt EK-ganger Nani over te nemen van Fenerbahçe. Volgens Marca staat er in het contract van de 29-jarige Portugees een afkoopsom van achtenhalf miljoen euro, een bedrag dat Valencia wel wil betalen. Nani, die zaterdag met zijn geboorteland ten koste van Kroatië de kwartfinale haalde van het EK, maakte vorig jaar zomer voor zes miljoen euro de overstap van Manchester United naar Istanbul. Met de komst van de rechtsbuiten hoopt Valencia het beter te doen dan de twaalfde plek van afgelopen seizoen in de Primera División. Bij de Spaanse club spelen ook de Portugezen Rúben Vezo, João Cancelo en André Gomes. 

Hulk (29) is weer een stap dichter bij een overstap naar Shanghai Shenhua. Volgens de Chinese krant Shanghai SIGP komt de Braziliaanse spits van Zenit Sint-Petersburg woensdag aan in China om de medische keuring te doorstaan. De transfersom bedraagt naar verluidt 55 miljoen euro. Hulk speelde vier seizoenen in Rusland. In die periode schoot of kopte hij 53 keer raak in 96 wedstrijden.

Juventus is volgens La Gazzetta dello Sport geïnteresseerd in Medhi Benatia (29) van Bayern München. Door de komst van Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels naar Beieren, krijgt de Marokkaan meer concurrentie. Juve wil Benatia het liefste huren met een optie tot koop. Als de regerend Italiaans kampioen definitief besluit om hem over te nemen na de huurperiode, dan moet het achttien miljoen euro betalen om het tot medio 2019 lopende contract af te kopen.

Leicester City staat op het punt Nampalys Mendy aan te trekken van Olympique Nice. Dat meldt L’Équipe. De regerend kampioen van Engeland heeft zestien miljoen - exclusief bonussen - voor de 24-jarige Franse middenvelder, die nog tot 2017 onder contract staat en afgelopen seizoen geen duel miste in de Ligue 1. Met het aantrekken van Mendy probeert Leicester alvast in te spelen op een eventueel vertrek van sterkhouder N'Golo Kanté, die momenteel op het EK actief is met Frankrijk.

Crystal Palace heeft 38 miljoen euro geboden op de Belg Michy Batshuayi, volgens The Guardian. De 22-jarige EK-ganger heeft nog een contract tot medio 2020 bij Olympique Marseille. De spits was afgelopen seizoen goed voor zeventien goals in de Ligue 1. Crystal Palace is overigens niet de enige club die interesse heeft in Batshuayi. Ook Juventus zou belangstelling hebben.

Lazio wil graag Abdul Baba Rahman naar Rome halen, volgens de Daily Star. De 21-jarige verdediger van Chelsea kwam in de zomer van 2015 voor circa dertig miljoen euro over van FC Augsburg en sindsdien speelde hij slechts vijftien keer in de Premier League. Lazio wil hem meer speeltijd geven en heeft bijna zestien miljoen euro over voor de Ghanees, die negentien interlands op zijn naam heeft staan voor zijn geboorteland. 

Hull City, dat vorig seizoen promoveerde naar de Premier League, heeft belangstelling voor spits Raúl Bobadilla van FC Augsburg, meldt The Mirror. De 29-jarige international van Paraguay moet zes miljoen euro kosten en dat lijkt geen probleem voor The Tigers, die genoeg te besteden hebben als nieuwkomer. Bobadilla scoorde afgelopen jaar slechts vier keer in 27 Bundesliga-duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.