Transferdagboek 24/06: Allen, Veloso en Mané

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 24/06: Allen, Veloso en Mané

Liverpool heeft een bod van Swansea City op Joe Allen afgewezen, dat schrijft The Liverpool Echo. Tien miljoen euro is niet genoeg om de middenvelder terug naar Wales te halen. Liverpool heeft geen haast met verkopen. De 26-jarige middenvelder is met Wales namelijk bezig aan een sterk EK en dat kan meer belangstelling opleveren, waardoor de vraagprijs omhoog gaat. Allen was het voorbije seizoen op Anfield niet zeker van een basisplaats, iets wat hij wel is bij de nationale ploeg van Wales.

Het vertrek van Ronald Koeman naar Everton zou weleens de start kunnen zijn geweest van een leegloop bij Southampton. Middenvelder Victor Wanyama verruilde The Saints deze week al voor Tottenham Hotspur en een transfer van Sadio Mané lijkt ook aanstaande. Volgens Sky Sports is Liverpool in gesprek met Southampton over de 24-jarige aanvaller. Jürgen Klopp ziet in de Senegalees de ideale versterking voor zijn aanval. Liverpool hoopt Mané voor 38 miljoen euro te kunnen overnemen.

AS Monaco heeft zijn pijlen gericht op Miguel Veloso, denkt L'Équipe. De Portugees moet Jérémy Toulalan doen vergeten bij de Ligue 1-club. De Fransman vertrekt naar Girondins Bordeaux en dat maakt de weg vrij voor de komst van dertigjarige Portugees. Veloso is transfervrij nu zijn contract met Dinamo Kiev bijna ten einde is. In het verleden speelde de Portugese international, die ontbreekt op het EK, onder meer voor Sporting Lissabon en Genoa.

Het Spaanse El Confidencial komt met het verhaal dat Toni Kroos wel oren heeft naar een terugkeer naar Bayern München. De Duitse middenvelder zou weg willen bij Real Madrid vanwege zijn vrouw, want er liggen geen sportieve redenen ten grondslag aan de wens van de international. Mevrouw Kroos voelt zich schijnbaar niet op haar gemak in de Spaanse hoofdstad. En dus hoopt manlief dat er uit Beieren een telefoontje komt van zijn oude trainer Carlo Ancelotti.

Althans, dat verhaalt El Confidencial. In Duitsland wordt het gerucht in perspectief geplaatst. Niet alleen zegt onder anderen Felix Kroos dat zijn broer geen transfer overweegt, maar ook is de verwachte afkoopsom van 120 miljoen euro Bayern te gortig.

Een terugkeer naar de Bundesliga met een grotere waarschijnlijkheid is die van Jefferson Farfán. Volgens het Peruviaanse Libero staat de voormalig aanvaller van PSV op het punt zich te verbinden aan Eintracht Frankfurt. Begin juli staat een medisch keuring op het programma voor Farfán, die een jaar geleden Schalke 04 verruilde voor Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Over Schalke 04 gesproken, de club van Klaas-Jan Huntelaar staat aan de vooravond van een afscheid van Roman Neustädter. De Russische international gaat volgens Fanatik op zeer korte termijn een driejarig contract tekenen bij Fenerbahçe, dat met Gregory van der Wiel meer defensieve versterkingen op de korrel heeft.

Pierre-Emerick Aubameyang lijkt zich op te maken voor een vertrek bij Borussia Dortmund. De 27-jarige aanvaller uit Gabon, die afgelopen seizoen in totaal 39 keer trefzeker was, zou graag in de Primera División spelen. 'Al sinds ik een klein kind was is het een droom om te spelen in Spanje', zei Aubameyang tegen Avila. Vorige maand was hij nog specifieker over zijn doel voor de toekomst. 'In 2014, vlak voor het overlijden van mijn opa die op honderd kilometer van Madrid is geboren, heb ik hem beloofd dat ik ooit voor Real Madrid zal voetballen. Het zal niet meevallen om deze wens in vervulling te laten gaan, maar het ligt wel verankerd in mijn hart.'

Mogelijk raakt Borussia Dortmund ook Henrikh Mkhitaryan kwijt. De 27-jarige Armeniër heeft nog een contract voor een jaar en moet 35 miljoen euro kosten, meldt Kicker. Manchester United zou zich graag willen versterken met de aanvallende middenvelder, terwijl ook Juventus hem al geruime tijd volgt. Eerder verloor Dortmund met Ilkay Gündogan (Manchester City) en Mats Hummels (Bayern München) ook al twee basisspelers.

Olympique Lyon verwacht dat Samuel Umtiti deze zomer de overstap maakt naar Barcelona en dus zijn de Fransen bezig met een vervanger van de 22-jarige verdediger. Atlético Madrid wil Lucas Hernandez niet laten gaan, waardoor Lyon volgens L'Équipe zijn pijlen richt op de Argentijn Emanuel Mammana. Het twintigjarige talent speelt nu nog bij River Plate. De 26-jarige Nicolas N'Koulou, die transfervrij mag vertrekken bij Olympique Marseille, is ook een optie.

Southampton ziet af van een samenwerking met Manuel Pellegrini, meldt de BBC. De 62-jarige manager uit Chili zou zelf wel willen, maar de club zoekt naar andere opties om Ronald Koeman op te volgen. Claude Puel, die onlangs vertrok bij Olympique Nice, zou nu topkandidaat zijn. Frank de Boer (ex-Ajax), Eddie Howe (Bournemouth) en David Moyes (ex-Everton en Manchester United) zouden zelf hebben geweigerd.

Het eerste bod van Juventus op Michy Batshuayi zou zijn afgewezen. De club uit Turijn ziet in de 22-jarige spits van Olympique Marseille de ideale vervanger van Álvaro Morata, die na twee jaar terugkeerde naar Real Madrid. Maar dertig miljoen euro is niet genoeg voor Olympique Marseille, weet Tuttusport. De Franse club verlangt liefst 38 miljoen euro voor Batshuayi, die nog een contract heeft tot medio 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.