Transferdagboek 26/06: Mané, Hulk, Puel en Mkhitaryan

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 26/06: Mané, Hulk, Puel en Mkhitaryan

Liverpool staat op het punt een grote transfer af te ronden. Voor een bedrag van dertig miljoen pond, zo'n 37,5 miljoen euro, wordt Sadio Mané overgenomen van Southampton. Volgens The Guardian ondergaat de aanvaller maandag een medische keuring bij Liverpool, waarna hij een langdurig contract zal tekenen. De clubs hebben al een akkoord bereikt.

Hulk is de volgende topspeler die is gevallen voor het grote geld uit China. De aanvaller van Zenit Sint-Petersburg heeft volgens het Braziliaanse medium Lancenet een akkoord bereikt met Shanghai Shenhua, dat maar liefst 55 miljoen euro betaalt voor de Braziliaanse international. Bij Shanghai Shenhua spelen ook bekende spelers als Fredy Guarín, Demba Ba en Obafemi Martins.

Southampton lijkt een opvolger voor Ronald Koeman gevonden te hebben. The Telegraph schrijft dat de keuze is gevallen op Claude Puel. De 52-jarige Fransman past perfect in de profielschets van de nieuwe manager, waarvan verwacht wordt dat hij jeugdspelers durft in te passen en aanvallend voetbal speelt. Puel werd in 2000 kampioen met AS Monaco en reikte tien jaar later tot de halve finale van de Champions League met Olympique Lyon. Afgelopen seizoen werd hij vierde met Nice.

Neven Subotic stuurt aan op een vertrek bij Borussia Dortmund. De 27-jarige verdediger wil na een seizoen zonder veel speeltijd per se weer wekelijks in actie komen. 'Ik heb geen zin om mijn geld te verdienen door op de bank te zitten', schrijft Subotic op zijn Facebook-pagina. De Serviër kwam afgelopen seizoen slechts in elf officiële duels van Dortmund in actie. Zijn contract bij de Duitse vicekampioen loopt in 2018 af.

Manchester United verwacht op korte termijn Henrikh Mkhitaryan en Zlatan Ibrahimovic te presenteren. De Red Devils zijn volgens The Guardian bereid om Borussia Dortmund een bedrag van dertig miljoen pond (37 miljoen euro, volgens de snel veranderende wisselkoersen) te betalen om de nog twaalf maanden doorlopende verbintenis van de 27-jarige Armeniër af te kopen. Dortmund zou het 'Mkhitaryan-geld' in willen zetten om Karim Bellarabi los te weken van Bayer Leverkusen.

De komst van Ibrahimovic naar United is ook op een oor na gevild. De 34-jarige Zweed, die zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet verlengt, is het zelfs al eens over zijn honorarium. Wel moet Ibrahimovic nog om tafel met de nieuwe Manchester United-manager José Mourinho om het te hebben over wat precies zijn rol in de ploeg wordt. De Portugees en de Zweed werkten eerder samen bij Internazionale.

Over Mourinho gesproken: de Portugees is naar verluidt geïrriteerd dat zijn nieuwe werkgever tot nu toe slechts één transfer heeft kunnen rond maken, die van Eric Bailly. Volgens de Manchester Evening News wil de oud-trainer van onder meer Chelsea naast de al eerder genoemde Mkhitaryan en Ibrahimovic nog minimaal twee spelers aantrekken: Raphaël Varane (Real Madrid) en Paul Pogba (Juventus).

José Mourinho zou inzetten op nog vier aanwinsten bij Manchester United.
José Mourinho zou inzetten op nog vier aanwinsten bij Manchester United.

We blijven nog even in de Premier League, waar volgens kenners van de materie alle transferrecords deze zomer worden verpulverd. Landskampioen Leicester City zou zijn oog hebben laten vallen op Wilfried Bony nu topprioriteit Troy Deeney (Watford) te prijzig blijkt. Het is niet zo dat Bony voor een habbekrats op te halen is: Manchester City zou twintig miljoen pond (om en nabij de 25 miljoen euro) willen incasseren voor de Ivoriaanse spits.

Eric Dier heeft zich naar verluidt in het 'gevlei gespeeld' van Bayern München. De speler van Tottenham Hotspur, die op veel posities inzetbaar is en momenteel met Engeland actief is op het EK, wordt volgens The Sunday People op de voet gevolgd door Der Rekordmeister. Het is onduidelijk of Bayern deze zomer al een bod uitbrengt of dat Dier eerder een project voor de lange termijn is.

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane wil bij de start van de voorbereiding zo snel mogelijk om tafel met Isco om te vertellen dat hij op hem rekent, zo weet Marca. Juventus en Manchester City hebben de 24-jarige middenvelder hoog op het verlanglijstje staan, maar als het aan Zidane ligt, blijft Isco behouden voor de Champions League-winnaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.