Van der Vaart haalt herinneringen op aan zijn mooiste North London Derby

Reacties

Zondagmiddag staat de North London Derby op het programma. Tottenham Hotspur wil zijn buurman Arsenal maar wat graag een ferme tik uitdelen in de titelrace, zoals Everton woensdag nog bij Liverpool deed. In aanloop naar dit beladen onderonsje haalde Rafael van der Vaart zoete herinneringen op aan zijn favoriete treffen met The Gunners.

Van der Vaart haalt herinneringen op aan zijn mooiste North London Derby
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Daarvoor moeten we terug naar 20 november 2010. In een heerlijk spektakelstuk boog Tottenham een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege in het Emirates Stadium, nog altijd de enige keer dat de withemden met drie punten uit het 'nieuwe' onderkomen van Arsenal vertrokken. Van der Vaart scoorde de 2-2, nadat Gareth Bale de spanning had teruggebracht en voordat Younes Kaboul de winnende goal inkopte. Die twee treffers werden overigens voorbereid door Van der Vaart.

'Ze vertelden me dat er een wedstrijd is waarin je hier onsterfelijk kan worden. Dat knoopte ik in mijn oren. Ik ben hier niet opgegroeid, maar op straat merk je wel hoeveel het betekent. Die zege was zo speciaal', aldus Van der Vaart op het clubkanaal van zijn werkgever tussen 2010 en 2012. De aanvallende middenvelder weet nog dat het er aanvankelijk helemaal niet zo rooskleurig uitzag.

'De eerste helft was misschien mijn slechtste wedstrijd ooit. In de rust wisselde Harry Redknapp iemand, en alles veranderde. Alsof het een andere wedstrijd was. We wonnen nog. Toen ik die penalty moest nemen, pff, die druk was ongelofelijk. Ik was heel opgelucht dat hij zat. Ik wist dat het een grote wedstrijd was, maar dat het zo diep zat, dat was nooit tot me doorgedrongen.'

Die glorieuze middag was Van der Vaarts eerste derby. Later dat seizoen, op White Hart Lane, scoorde hij nog twee keer in opnieuw een spektakelstuk, nu met 3-3 als uitslag. Een seizoen later deed Van der Vaart Arsenal nog een keer pijn met een doelpunt in een 2-1 zege voor Tottenham. De treffer van de Nederlander ging bovendien de boeken in als de tienduizendste ooit in de geschiedenis van de club.

Ons wedstrijdverslag van die middag stond gelukkig nog ergens in de archieven. Veel leesplezier!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.