Transferdagboek 30/06: Neymar en Van Gaal

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 30/06: Neymar en Van Gaal

Het was al diverse keren dichtbij, maar het heeft er alle schijn van dat in de komende dagen toch écht de bevestiging komt dat Neymar zijn contract verlengt bij Barcelona. De 24-jarige Braziliaan gaat waarschijnlijk een lucratieve verbintenis tekenen tot medio 2021. Neymar, die sinds de zomer van 2013 voor de Catalaanse grootmacht uitkomt, werd de voorbije maanden in verband gebracht met Paris Saint-Germain en Manchester United. Op Twitter neemt hij nu zelf ook een voorschot op zijn contractverlenging. 'Erg blij om de droom langer te laten duren', zo luidt de vrije vertaling.

Neymar heeft de voorbije seizoenen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In 141 officiële duels kwam hij tot 85 goals en 38 assists. Afgelopen seizoen waren zijn cijfers ook indrukwekkend. In 49 optredens kwam hij tot 31 doelpunten en tekende hij voor twintig verzilverde voorzetten. Neymar, die de start van het komende seizoen zal missen door zijn deelname aan de Olympische Spelen, won met Barcelona ook al de nodige prijzen. Zo werd hij twee kampioen, veroverde hij twee keer de beker en één keer de Champions League. Voorzitter Josep Maria Bartomeu ging eerder vandaag al in op de situatie van Neymar. 'Hij wil blijven. In de komende dagen zal de deal worden afgerond.'

Door het vertrek van Roy Hodgson zoekt Engeland naar een bondscoach. Gareth Southgate stelde dat hij zichzelf vanwege zijn geringe ervaring eigenlijk niet de geschikte man vindt, maar Ryan Giggs komt nu met een opvallende oplossing. De Welshman, vooralsnog nog steeds assistent-manager bij Manchester United, noemde immers de naam van Louis van Gaal als ervaren man die Southgate zou kunnen ondersteunen. 'Glenn Hoddle, Terry Venables, Sir Alex Ferguson of Louis van Gaal. Durf out-of-the-box  te denken', aldus de Welshman. Met de Nederlandse coach werkte Giggs samen bij United, dat José Mourinho als opvolger van Van Gaal aanstelde. Giggs was als EK-analyticus te gast bij ITV toen hij zijn uitspraken deed, maar wilde niets zeggen over zijn eigen toekomst.

Volgens het Spaanse AS maakt Real Madrid serieus werk van het binnenhalen van een nieuwe linksback. De Koninklijke heeft namelijk David Alaba (24) bovenaan het lijstje staan. Een eerste bod zou al zijn ingediend bij Bayern München, dat de bieding van vijftig miljoen euro van de hand heeft gewezen. Inmiddels zou er een nieuw bod van 65 miljoen euro in Beieren op tafel liggen voor de multifunctionele Oostenrijker.

Ronald Koeman heeft een flink budget beschikbaar om de selectie van Everton naar zijn hand te zetten. Liverpool Echo herinnert zich dat The Toffees deze eeuw nog geen speler uit de Eredivisie hebben weggehaald, terwijl Koeman in zijn periode als manager van Southampton naar Nederland keek op zoek naar versterkingen. Abel Xavier, toen van PSV, was in 1999 de laatste die door Everton direct uit de Eredivisie werd weggehaald. En de plaatselijke krant gebruikt wat feitjes en statistieken van afgelopen seizoen om een elftal potentiële Eredivisie-versterkingen te maken.

Naast de gebruikelijke namen als onder anderen Hakim Ziyech (FC Twente) en Luuk de Jong (PSV) zijn er onder de tips enkele opvallende spelers als keeper Bram Castro (Heracles Almelo) en aanvaller Édouard Duplan (ADO Den Haag). En ook Dirk Kuijt wordt naar voren geschoven. Alleen dat lijkt niet echt waarschijnlijk gezien diens verleden bij Liverpool en zijn contract met Feyenoord.

Manchester United en Liverpool staan te boek als aartsrivalen. Memphis Depay zou na Phil Chisnall in 1964 de eerste speler in meer dan vijftig jaar worden die de directe overstap gaat maken van Old Trafford naar Anfield. Althans, dat verwacht bookmaker Ladbrokes die inmiddels de quotering heeft aangepast. Of José Mourinho de Oranje-international ook daadwerkelijk naar Liverpool laat gaan, is natuurlijk de vraag. In elk geval zijn er mensen die erop speculeren.

Liverpool staat aan de vooravond van een vertrek van twee spelers. Want nadat Michy Batshuayi heeft gekozen voor Chelsea, heeft West Ham United volgens The Mirror de pijlen gericht op Christian Benteke voor de vacature van spits. De 25-jarige Belg is op een zijspoor beland op Anfield, maar heeft toch nog een prijskaartje van zo'n dertig miljoen euro om zijn nek hangen.

Ook Martin Skrtel, die diep door het stof ging na beledigingen uit zijn naam aan het adres van Jürgen Klopp, is hard op weg naar de uitgang bij Liverpool. Na acht jaar op Anfield lonkt een Turks avontuur bij Fenerbahçe. Volgens Liverpool Echo ligt er al een akkoord over een afkoopsom van zo'n zeven miljoen euro voor de 31-jarige Slowaakse EK-ganger. Neven Subotic, die al afscheid heeft genomen van de fans van Borussia Dortmund, geldt als voornaamste kandidaat-opvolger. Klopp is immers een oude bekende van de verdediger.

Over verdedigers gesproken, Luca Caldirola (inderdaad ooit actief voor Vitesse) zou volgens Sky Sports in de belangstelling staan van Internazionale. De Italiaanse club wil de 25-jarige verdediger terughalen naar de plaats waar hij zijn carrière begon. De laatste jaren speelde hij in Duitsland bij Werder Bremen en SV Darmstadt 98.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.