Krankzinnige ontknoping in Frankrijk: Ajax-target Farioli helpt Bizot rechtstreeks CL in

Reacties

Marco Bizot gaat met Stade Brest de groepsfase van de Champions League in. Een royale overwinning bij Toulouse zorgde voor een krankzinnige slotdag, waarop het hulp kreeg van Ajax-target Francesco Farioli.

Krankzinnige ontknoping in Frankrijk: Ajax-target Farioli helpt Bizot rechtstreeks CL in
© Pro Shots
Toulouse
Toulouse
0 - 3
Brest
Brest

Bologna. VfB Stuttgart. Girona. Aston Villa. Uit alle grote competities van Europa is komend seizoen wel één verrassing vertegenwoordigd in de Champions League. Vanuit Frankrijk komt Stade Brest in dat lijstje. Nadat ze zich vorige week verzekerden van de voorrondes van het miljardenbal, had het zondag als doel om zich rechtstreeks te plaatsen voor de groepsfase.

Direct in het tweede bedrijf kwam een uittrap van Bizot voorin terecht en na een aantal korte passes, schoot Mahdi Camara van buiten de zestien heerlijk raak. Een paar minuten later knalde Jordan Amavi een heerlijke vrije trap binnen, waardoor Brest zege niet meer kon ontgaan. Omdat Lille ook op voorsprong kwam, werd het doelpunten tellen en had Brest meer dan twee goals verschil nodig.

Lang leek het erop dat Brest één treffer tekort zou komen. Vlak voor tijd counterde Kenny Lala zich naar de derde treffer, maar op basis van het onderling resultaat - bij hetzelfde doelsaldo - greep Brest alsnog mis voor plek drie. In de aanval die op de derde goal volgde, raakte Toulouse nog de paal, maar Bizot kon zijn dertiende clean sheet van het seizoen bijschrijven.

Aan de andere kant schoten de bezoekers dé kans op de vierde goal naast: uit een counter kon Brest voor open doel binnenschieten, maar de bal rolde langs de verkeerde kant van de paal. Toch kwam er hulp uit onverwachte hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lille
Lille
2 - 2
Nice
Nice

Dat had alles te maken met het feit dat concurrent nummer drie Lille, dat door een beter doelsaldo van twee goals op die plek begon, de voorsprong nog uit handen gaf. In wat vermoedelijk de afscheidswedstrijd van Francesco Farioli was bij OGC Nice, stond er voor de bezoekers weinig meer op het spel. Hoewel Lille dus nog volop om de derde plaats speelde, kwamen de bezoekers in het eerste bedrijf op voorsprong.

Zij konden echter geen plek meer stijgen of dalen, dus toen de thuisploeg in het tweede bedrijf gelijkmaakte via een rebound van Hákon Haraldsson, kwam er een absoluut slotoffensief van Lille. Dat werd dankzij een keiharde kopbal van Benjamin André uit een corner beloond met een voorsprong.

De VAR vond vervolgens dat Nice een pingel had verdiend, maar tot ontsteltenis van Farioli ging arbiter Willy Delajod daar niet in mee. Toch kreeg de manager een afscheid in stijl: diep in blessuretijd kwam Nice namelijk nog tot twee doelpunten. Hoewel de laatste daarvan werd afgekeurd, zakt de thuisploeg door de remise op punten naar de vierde plek en grijpt daarmee naast een rechtstreeks CL-ticket.

Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 1
Strasbourg
Strasbourg

Een comeback met hoofdletter C. De club verkeerde dit seizoen lang in degradatiegevaar, maar speelde zich onder succestrainer Pierre Sage nog naar de bovenste plekken. Zondag leek het lang mis te gaan, want het gaf zelf een voorsprong uit handen en kreeg een pingel tegen. Die werd echter gemist en ondanks dat Lyon een eigen verdiende penalty ingetrokken zag worden, kreeg het zelfs in blessuretijd alsnog een strafschop.

Alexandre Lacazette maakte vanaf elf meter de tweede van zijn avond en concurrent RC Lens gaf een 2-0 voorsprong weg tegen Montpellier, waardoor Lyon als nummer zes alsnog de Europa League ingaat komend seizoen.

Lens
Lens
2 - 2
Montpellier
Montpellier
Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
34
22
10
2
81-33
+48
76
2
Monaco
34
20
7
7
68-42
+26
67
3
Brest
34
17
10
7
53-34
+19
61
4
Lille
34
16
11
7
52-34
+18
59
5
Nice
34
15
10
9
40-29
+11
55
6
Olympique Lyonnais
34
16
5
13
49-55
-6
53
7
Lens
34
14
9
11
45-37
+8
51
8
Olympique Marseille
34
13
11
10
52-41
+11
50
* Actueel tot en met 21 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Bizot
Meer over M. Bizot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.