Bizot met Brest naar 'buren' op 110 kilometer voor Champions League

Reacties

110 kilometer reizen voor een thuiswedstrijd. Dat staat keeper Marco Bizot volgend seizoen te wachten bij Stade Brest. Het eigen stadion voldoet namelijk niet aan de Champions League-vereisten.

Bizot met Brest naar 'buren' op 110 kilometer voor Champions League
Toulouse
Toulouse
0 - 3
Brest
Brest

De burgemeester van Brest belde zondag zijn ambtgenoot uit Guingamp. Of de Champions League volgend seizoen minstens vier keer mag neerstrijken in de gemeente met zevenduizend inwoners, was zijn vraag. 'Daar ligt namelijk het dichtstbijzijnde stadion. Normaal gesproken gaat het daar gebeuren', bevestigde de Brestse burgemeester François Cuillandre tegen Le Télégramme.

Hij moest zondag wel in de telefoon klimmen, nadat de inwoners van Bretagne de afgelopen weken geduldig hadden gewacht op de ontknoping van een bijzonder seizoen. Door de zege in Toulouse en het gelijkspel van concurrent Lille tegen het OGC Nice van Ajax-doelwit Francesco Farioli eindigde Brest als derde in de Ligue 1, de hoogste klassering in de clubgeschiedenis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sportief is Brest dus klaar voor Europa, praktisch niet. Drie van de vier tribunes van Stade Francis-Le Blé voldoen niet aan de vereisten van de UEFA om gastheer voor de Champions League te mogen spelen. Deze zijn namelijk verwijderbaar en daarmee niet veilig genoeg volgens de Europese voetbalbond. Brest moest kiezen: maximaal vijfduizend fans toelaten of uitwijken.

Vanuit het uiterste noordwesten van Frankrijk zijn Guingamp en Stade Rennes de eerste Ligue 1-clubs die je tegenkomt. Rennes heeft tienduizend plaatsen meer (bijna dertigduizend) dan Guingamp, maar ligt op 240 kilometer afstand van Brest.

Dus ging het telefoontje zondag naar Guingamp, waar Stade du Roudourou volgend seizoen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het decor zal zijn van de wedstrijden van Les Ty' Zefs tegen Europese grootmachten. Met Marco Bizot op doel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Stade Brest
Meer over Stade Brest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.